STELLING


Net als voor kinderen, ook verkeersproef voor volwassenen

Eens of oneens? 

Stem op allesoverkatwijk.nl

Uitslag vorige week:

Je baby niet vaccineren is onverstandig

 48 % eens
 52 % oneens

 422 Stemmen.


Gratis film in het Dorpshuis

Woensdagmiddag n Twee keer per maand kun je bij Bibliotheek Katwijk een gratis kinderfilm komen kijken. Op woensdagmiddag 3 april is dat deel drie van de muzikale tekenfilm over je favoriete trollen. Van 14.00 tot 15.30 uur mag je lekker aanschuiven in het Dorpshuis in Valkenburg. 

De trollen Poppy en Branch groeien steeds dichter naar elkaar toe. Poppy ontdekt dat Branch ooit samen met zijn broers deel uitmaakte van de boyband BroZone. Ze besluiten de broers weer bij elkaar te brengen. Tijdens deze zoektocht komt Poppy ook tot een bijzondere ontdekking…

Je hoeft je niet aan te melden voor de filmmiddagen. Loop gerust binnen en geniet van deze leuke trollenfilm.


Voorrangsituatie fietsers op rotondes

Politiek n Op 4 april is er tussen 20.30 en 21.30 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over Voorrangsituatie fietsers op rotondes. In Katwijk hebben fietsers geen voorrang op de rotondes binnen de bebouwde kom. Hiermee wijkt Katwijk af van de landelijke richtlijnen van het CROW. Het college stelt de raad voor in te stemmen met het in voorrang brengen van fietsers op rotondes. 

Meepraten 

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over Voorrangsituatie fietsers op rotondes en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 18 april en neemt de gemeenteraad op 16 mei een besluit. 

Spreekrecht 

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-406 5302.

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl. RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.