Acht jongeren uit Siegen bezochten met hun begeleiders Katwijk. | Foto: pr
Acht jongeren uit Siegen bezochten met hun begeleiders Katwijk. | Foto: pr Foto: PR

Eindelijk weer bezoek uit Siegen

stedenband n Voor de vierde keer sinds 2017, met een onderbreking in de coronaperiode, komen jeugdwerkers van partnerstad Siegen met kinderen naar Nederland, voor een fietstocht door Nederland.

Dit keer kwamen er acht kinderen mee, in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Een fietstocht als deze is een van de dingen die vanuit het jeugdwerk van de stad georganiseerd wordt voor kinderen, op een laagdrempelige manier. Ze fietsen een aantal dagen in Nederland. De kinderen waren van Castricum naar Katwijk komen fietsen, om bij het Natuurcentrum meer te leren over de kust, welke schelpen er te vinden zijn op het strand en over Katwijk. Daarna gingen ze het strand op om schelpen te zoeken.

Ze zijn ontvangen door locoburgemeester Jacco Knape, die hen in het Duits welkom heette. Namens de gemeente trakteerde hij hen op kibbeling met friet.


Op de vraag wat de kinderen het meest aan Nederland waardeerden, was het antwoord: de fietspaden, hoe weinig graffiti erop de treinen zit en hoe aardig de mensen zijn.