Het lint wordt doorgeknipt voor de opening van Double Trouble Darts. | Foto: pr
Het lint wordt doorgeknipt voor de opening van Double Trouble Darts. | Foto: pr Foto: pr

Double Trouble Darts op nieuwe locatie

verhuisd n Toen vorig jaar februari Hengelsport Ons Stekkie opende op het nieuwe adres aan de Voorstraat, was er ruimte voor nóg een project: Double Trouble Darts. Stap voor stap zijn cliënten, begeleiders en vrijwilligers meegenomen in het proces van verbouwen en verhuizen. Inmiddels zit iedereen op z’n plekkie in Ons Stekkie, ’t Smausje Snoep en Double Trouble Darts.


Door Caroline Spaans

De drie projecten vallen onder Beech BV: projecten waar mensen met een arbeidsbeperking centraal staan en leren door te participeren. Beech BV faciliteert en beheert de winkelpanden. Cliënten en hun begeleiders runnen hand in hand met de winkelmedewerkers van Beech BV de diverse projecten. 

Double Trouble Darts zat op de oude plek van Ons Stekkie, aan de Haven 7 en verhuisde begin vorige maand naar een pand dat te huur stond. Precies tussen Ons Stekkie en ’t Smausje in. 1 April kregen ze de sleutel en konden de medewerkers beginnen met opknappen; en lik verse verf was geen overbodige luxe en er moest nog een muurtje worden geplaatst. Al met al is er een prachtige winkel van gemaakt. 

De officiële opening vond plaats op 12 mei en dat was volle bak: cliënten, medewerkers en familieleden zijn bij de opening betrokken. Er werd een lint doorgeknipt door Hanneke van der Swam van ’t Smausje, Anneke van der Plas, een unieke medewerkster van het eerste uur en Marie Paap. 


Meer uitdaging

Volgens de begeleiders was er meer uitdaging nodig voor de cliënten die bij Double Trouble actief waren. In de winkel draait het nu niet meer alleen om darts, maar wordt ook speelgoed verkocht. Zoals bijvoorbeeld Cobi: de leerzame en leuke variant van lego. Nergens anders te koop in Katwijk! En bovendien te koop tegen een concurrerende prijs. In de etalage staan twee bootjes ter decoratie. De bootjes varen ook echt. Tijdens Koningsdag waren ze te zien in de Zwaaikom: een echte blikvanger!

Double Trouble, 
Voorstraat 38-40, Katwijk.


Kinderfilmmiddagen in de Bibliotheek

film n Er draaien weer een leuke kinderfilm in twee van de bibliotheekvestigingen. 

Kom op woensdagmiddag 7 juni 14.00 uur tot 15.30 uur naar Bibliotheek Valkenburg of vrijdagmiddag 16 juni van 15.30 uur tot 17.00 uur naar de filmzaal van de Hoofdbibliotheek. Deze geanimeerde Nederlandse familiefilm is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je hoeft geen plekje te reserveren.

Varkentje Knor is een cadeautje van opa voor Babs. Thuis gelden drie belangrijke regels voor Knor: hij mag niet in huis, niet in de groentetuin en moet zindelijk zijn. 

Helaas houdt Knor zich niet aan deze regels, waardoor hij naar een speciale training moet om zich te leren gedragen. Babs probeert hem van alles bij te brengen en tijdens hun avonturen ontwikkelen de twee een hechte vriendschap. 

Jammer genoeg heeft opa toch iets anders in gedachten voor Knor...


Archeologische vondsten in Katwijk

vraagstuk n Wat is dit nou weer? Een stel oude planken tegen elkaar aan gespijkerd? Vergrijsd, verbrand lijken ze wel. Ja, het is oud, dat is zeker!

Op 16, 17 en 18 juni zijn de Nationale Archeologie dagen in Nederland. En dan is er veel te zien over de vondsten die her en der tentoongesteld worden om iets te vertellen over de geschiedenis van plaatsen in Nederland, in dit geval van Katwijk. De vroege historie van Katwijk uit de tijd van de Romeinen, de Friezen en de Franken, het Hoogheemraadschap door de eeuwen heen, de Tweede Wereldoorlog in beeld, de opkomst van het toerisme tot aan het architectuurprijzen winnende Kustwerk Katwijk van recente datum en nog veel meer. Dit stel oude planken staat in het museum, op de bovenste verdieping waar een en ander verteld wordt over Katwijk in het jongste verleden, maar ook uit het oude verleden. Archeologische vondsten, waaronder dit bouwwerk. Maar wat is het dan? Kijk in de Katwijksche Post van donderdag of kijk in het Katwijks Museum.

Afbeelding