De verdiepte N206 is afgelopen zondag in gebruik genomen. | Foto: pr
De verdiepte N206 is afgelopen zondag in gebruik genomen. | Foto: pr Foto: pr

Nieuwe N206 in gebruik

tjalmaweg n Maandag 2 augustus 2021. Toen ging de ‘oude’ N206 bij Valkenburg dicht. Een tijdelijke weg aan de noordzijde werd aangelegd, en nu 1,5 jaar later kan verkeer over de nieuwe verdiepte N206 bij Valkenburg rijden. Nu nog over één rijstrook, binnenkort over twee rijbanen.

Zondagmorgen om 06.00 uur heeft aannemer Boskalis de hekken weggehaald van het deel van de RijnlandRoute. Verkeer rijdt nu over de nieuwe weg. Totdat de hele Tjalmaweg open gesteld wordt (2 rijstroken per richting) rijdt het verkeer hier 50 km/u.

De ongelijkvloerse aansluitingen Valkenburg-Oost en Valkenburg-West zijn nog niet in gebruik. Omdat de tijdelijke N206 buiten gebruik is gesteld, vervalt tijdelijk de verbinding tussen de N206 en de rotonde Torenvlietslaan/Voorschoterweg.


De tijdelijke N206 wordt als basis gebruikt voor het snelfietspad tussen Katwijk en Leiden.


Welzijnskwartier zoekt jongeren gezocht voor de jongerenraad

inspraak n Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de jongerenraad van Welzijnskwartier voor jongeren in Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg, Lisse, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Warmond en Hillegom.

Supertof dat je iets vindt. Dat je iets wilt veranderen. Dat je een mening hebt. En die mening horen we graag. Dus kom maar op met jouw ongezouten feedback op al die dingen waar jongeren mee te maken hebben. In de Jongerenraad kun je vertellen wat jij vindt dat er moet gebeuren.

Waar worden jongeren blij van? Wat maakt ze boos? Wat vinden ze frustrerend? Waar gaan ze harder voor lopen.? Waar komen ze hun bed niet voor uit? We horen het graag … van jongeren zelf. Van jou dus. Speciaal voor jongeren hebben we een adviesraad opgericht: de Jongerenraad. En die raad heeft hard nieuwe jongens en meiden nodig met een mening.

Waar praat je over mee?

Onze Jongerenraad bestaat uit 6 jongens en meiden, tussen de 17 en 23 jaar. De Jongerenraad adviseert de mensen van Welzijnskwartier over de onderwerpen die opgepakt moeten worden. De manier waarop die onderwerpen onder de aandacht moeten komen. Hoe we jongeren bij die onderwerpen moeten betrekken. En nog veel meer.


Aan wat voor onderwerpen moet je dan denken? Nou, aan alles wat jij iedere dag ziet, leest en hoort op school, in je (bij)baan, op straat en online. Een greep: Eenzaamheid; genderdiscussies; lachgas; sexting op socials; jonge Oekraïense vluchtelingen; digitale kloof. Ga zo nog maar even door.


‘Wow, allemaal heavy stuff’, horen we je denken. Klopt ook wel een beetje, maar de Jongerenraad is vooral ook leuk, gezellig en leerzaam. Dit vindt een van jouw voorgangers er bijvoorbeeld van.

Welzijnskwartier

De Jongerenraad adviseert Welzijnskwartier. Een organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving. Een samenleving dus waarin iedereen meedoet en erbij hoort. Waar niemand aan de kant staat of uitgebonjourd wordt. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, scholen, zorgorganisaties en al die andere partijen die de wereld – net als jij – een klein beetje mooier willen maken.


De Jongerenraad komt 5 à 6 keer per jaar bij elkaar in Katwijk. Ieder jaar is er een tof uitje. Het is leuk en leerzaam. Je leert nieuwe mensen kennen. Je hoeft niets speciaals te kunnen maar jij maakt het verschil.


Wil je dat jouw mening verder komt dan je vriendengroep of je thuis? En wil je meer weten over onze Jongerenraad? Stuur gerust een appje naar Marloes de Mooij, tel. 06-12102118. Bellen mag natuurlijk ook.


Habithuis RVV na eerste set                        geen schim van zichzelf

Volleybal n Met Jelle Noest als gelegenheidsmidden en twee zieke spelverdelers trad het eerste herenteam van de Katwijkers aan tegen de studenten van Gepidae. Na goede setwinst in de eerste set pakte Gepidae in de tweede set de controle en kwam Habithuis RVV er niet meer aan te pas (3-1).

De eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. Habithuis RVV verzorgde de pass en was sterk in aanval en service. Ze hengelden de set overtuigend binnen (18-25). Vol vertrouwen de volgende set in, maar het leek of Gepidae die eerste set had gebruikt om de tactiek van de rest van de wedstrijd te bepalen. 


Met een verhoging van de servicedruk en het goed omzeilen van de RVV-blokkering, kregen de Tilburgers steeds meer controle en zelfs de overhand. De machine van de eerste set begon te haperen en RVV kreeg deze ook niet meer aan de praat. Iedere set hetzelfde patroon: Gepidae plaatste een spurt en pakte de voorsprong, waarna de Tilburgse studenten RVV weer iets liet terugkomen. Om vervolgens tijdig de genadeklap toe te brengen (25-20; 25-23; 25-17).


Habithuis RVV worstelt met de wisselende bezetting (op het midden), maar misschien nog meer met het (flinterdunne) zelfvertrouwen. Teveel spelers raken gefrustreerd of geven niet thuis. 

Hopelijk voor de Katwijkers weten ze dit in positieve zin te draaien. Gezien de mooie klassering zou het namelijk zonde zijn om dit mooie seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan.