Afbeelding
Foto:

In Memoriam Willem Klinkenberg

Geboren 11 juni 1940 – overleden 3 maart 2023. Afgelopen woensdag morgen werd Willem in bijzijn van zijn familie, vrienden en bekenden naar zijn laatste rustplaats op de Parklaan gebracht. Hiermee verliest Atletiek Vereniging Rijnsoever (A.V.R.) een trouwe vrijwilliger. 


In 1995 maakte Atletiek Vereniging Rijnsoever (A.V.R.) voor het eerst kennis met Willem Klinkenberg doordat Zijntje zijn vrouw, tijdens de beginnerscursus besmet raakte met het ‘hardloopvirus’ en Willem al snel allerlei hand en span diensten op zich nam. Hij zorgde mede voor het schoonmaken van kantine, stond bardiensten te draaien, verzorgde- en bemande de waterpost bij het Wassenaarse Slag tijdens de halve marathons, hielp bij de strandlopen, St. Nicolaaslopen in Panbos etc, voor de vereniging. 

Toen A.V.R. zijn nieuwe onderkomen kreeg, het huidige clubhuis, was het een ongeschreven wet dat Willem zorgde voor de koffie en het clubhuis schoonhouden. Na dat hij gestopt was met zijn chauffeursdiensten werd hij een vertrouwd gezicht achter de bar op de zaterdagmorgen. Als blijk van waardering kreeg Willem in 2000 de A.V.R. Vrijwilligersprijs van het jaar.

Een aantal jaar geleden werd een ernstige ziekte bij hem vastgesteld, deze werd, mede vanwege Willem zijn positieve instelling, onderdrukt. Enkele jaren terug stak het in ernstiger vorm de kop weer op. Wij, de leden van A.V.R. merkten daar weinig van, Willem bleef ondanks alles zoveel mogelijk al zijn vrijwilligerswerk doen.

Willem hij was zaterdags het gezicht achter de bar waar zijn aanwezigheid en gezelligheid heel erg gemist zal worden.