Kinderen van zes scholen gaan weer op pad voor ZOA. | Foto: Archief
Kinderen van zes scholen gaan weer op pad voor ZOA. | Foto: Archief Foto: Cor de Mooy

Schoolkinderen wandelen voor Water

Algemeen

Volgende week woensdag gaan schoolkinderen weer Wandelen voor Water. Vorige maand hebben ruim 300 kinderen van groep 7 en 8 een gastles gekregen van de ZOA over het project. 

De leerlingen van de Het Noorderlicht, Groen van Prinstererschool, Oranjeschool, Willem van Veen, ds R.P.A. Rutgerschool en de Sjaloomschool hebben de digitale lessen van de ZOA gezien over het gebruik van water hier en hoe moeilijk hun leeftijdsgenoten het hebben zonder deze ‘luxe’.

Met deze informatie in hun hoofd hebben ze fanatiek sponsorgeld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan de mensen in Tigray, Ethiopië.

Momenteel hebben 27.000 mensen dringend water nodig. Op woensdag 22 maart is de aftrap en zullen alle scholieren met 6 liter water op de rug, 6 kilometer gaan lopen over het Katwijkse strand en over de parkeergarage weer terug. Zo kunnen zij een beetje invoelen wat hun leeftijdsgenoten dagelijks moeten meemaken. Ook zal dan het bedrag bekend gemaakt worden, die de scholieren bij elkaar opgehaald hebben.

De eerste groep kinderen vertrekt ongeveer om 9.30 uur vanaf het Kerkhaventje bij de Oude Kerk. Komt u deze kanjers aanmoedigen?