Warm Welkom in de Vredeskerk slaat aan

huiskamer n Het Warm Welkom-project dat is gestart in de zaal van de Vredeskerk voorziet in een behoefte. Die conclusie kan, enkele weken na de start van dit project, wel getrokken worden. 


Iedere donderdag is het gezellig druk rondom de sfeerhaard in de ‘huiskamer’ van de Vredeskerk. Vanaf 15.00 uur komen er bezoekers voor een kopje koffie, een gesprekje, een spelletje, een creatieve activiteit of om lekker te lezen. Zowel mensen die lid zijn van de Vredeskerk, als mensen die niet staan ingeschreven weten de weg naar Warm Welkom te vinden.

‘Mensen ervaren het als prettig om hier binnen te stappen en kosteloos een middag gezellig onder de pannen te zijn', aldus een van de initiatiefnemers. Een bezoekster noemt de prettige sfeer van een grote huiskamer als de belangrijkste rede om al meerdere keren langs te zijn gegaan. Ze zegt: ‘Eerst moest ik wel een drempeltje over, omdat ik niet wist of ik iemand kende, maar nu ik geweest ben, ervaar ik helemaal geen drempel meer. Ik heb leuke nieuwe mensen leren kennen, die ik thuis in mijn stoel nooit had ontmoet.'

Rond 17.30 uur wordt er een warme maaltijd geserveerd, die terplekke is bereid door de vrijwilligers. ‘De geur uit de keuken vergroot het huiselijke gevoel en dat is waar we het allemaal voor doen’, aldus een vrijwilliger.

Warm Welkom wordt nog tot en met maart iedere donderdagmiddag van 15.00 tot ongeveer 19.00 uur georganiseerd. ‘We hopen natuurlijk dat nog meer mensen de weg naar de Warm Welkom-huiskamer in de Vredeskerk weten te vinden, want samen is toch gezelliger dan alleen.'