Terugblikken en vooruitkijken

Het afgelopen jaar 2022 is voor de AOBK redelijk succesvol verlopen. Na een periode dat bijna overal de handrem was aangetrokken, gingen het afgelopen jaar alle activiteiten weer van start. En dat hebben we geweten, alle activiteiten werden ontzettend goed bezocht en ook de georganiseerde reizen vielen goed in de smaak.

De eerste reis naar Texel was helemaal vol geboekt en de najaarstocht naar Maarssen was met 90 personen ook goed bezocht. Ook de Lady’s Day viel goed in de smaak en wel zo goed dat er een tweede dag bij geboekt moest worden. Ook dit jaar zijn er weer twee Lady’s Days en wel op 27 maart en 3 april. Houd u de berichtgeving hierover in de gaten. Een belangrijk punt het afgelopen jaar was wel de verdere realisering van de scootmobielruimte.

Na wat mail wisselingen met de betreffende instantie gebeurde er maar niets, dus zochten wij de aandacht via de columns in de Katwijk Speciaal en dat liet zich gelden. Irene van der Plas stelde vragen in de gemeenteraad en de Zwanenburg werd bezocht door wethouder Sonny Spek. Hij zag er de noodzaak van in om de scootmobielruimte verder te ontwikkelen en daarom zijn we nu hoopvol gestemd dat het in 2023 tot een officiële opening gaat komen.


Vooruitblikken

Het bekende gezegde is, regeren is vooruitzien, daarom zijn we ook naarstig op zoek naar nieuwe activiteiten en uitjes. Mocht u een idee hebben kom naar de Zwanenburg en vertel het ons. Ook in 2023 zijn we ervoor om u bij te staan. Als er problemen zijn, van welke aard ook, zullen wij met alles wat in ons vermogen ligt trachten die op te lossen.

De vaste activiteiten blijven natuurlijk doorgaan, zoals de Damessoos, de Schilderclub het kaarten en de maandelijkse bingomiddag. Op de woensdagmorgen is er voorlopig om de veertien dagen een activiteit. Raadpleeg daarvoor de agenda in de Katwijk Speciaal.

Begin April hopen we een mannendag te organiseren en ook daarvoor informeren wij u via deze krant. Ook willen we doorgaan met het organiseren van de dagreisjes, de commissie is al druk doende om voor u een mooie reis uit te zoeken.

Tot slot willen we nog een enkele opmerking plaatsen over de verkeerssituatie rondom de Zwanenburg. De rondweg om de Zwanenburg is afgesloten en er is een voetpad aangelegd, dit allemaal zegt men om de veiligheid te vergroten. De AOBK is om een mening gevraagd en die liep niet parallel met de uitvoering die nu heeft plaatsgevonden. Of de veiligheid hiermee vergroot is zal nog moeten blijken. Wel zullen we een vinger aan de pols houden en als het nodig is hier verder op reageren.

Wij wensen u een goed verenigingsjaar toe. www.aobkatwijk.nl