Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Lintje voor FCO-super-vrijwilliger Frans Bekkerin

onderscheiding n Afgelopen vrijdagmiddag werd vrijwilliger Frans Bekkerin op zijn voetbalclub, FC Oegstgeest, tijdens het Mieniekamp verrast met een bezoek van de Katwijkse locoburgemeester Jacco Knape. Het werd een mooie ontmoeting met heel veel toeschouwers, die eindigde met het opspelden van een Koninklijk lintje.

Bekkerin, die in Rijnsburg woont, werd vrijwilliger bij de Oegstgeester voetbalclub VV Oegstgeest toen zijn zoon daar ging voetballen, en dat is inmiddels 35 jaar geleden. Ook na de fusie van VVO met UDO, toen de club FC Oegstgeest ging heten, bleef hij actief. “U bent meer wèl dan niet op de club te vinden”, vertelde Knape. “Het lijkt wel een fulltimebaan. Op zaterdag bent u altijd in alle vroegte aanwezig om een wedstrijd te fluiten. Ook volgt u steevast de wedstrijden van Heren 1. Op andere momenten bent u op de club als beheerder van de kantine of lid van het onderhoudsteam. U zet wekelijks de lijnen, keurt de velden, ruimt de leveringen voor de kantine op en vult de voorraden aan. Ook bent u barmedewerker voor de kaartclub.”


In het verleden Frans Bekkerin tien jaar bestuurslid en begeleidde hij seniorenteams. Jarenlang was hij wedstrijdsecretaris, iets wat hij nu nog steeds doet. U begon daarmee in het papieren tijdperk, toen formulieren nog met de hand moesten worden ondertekend en worden ingeleverd. 

Ook helpt hij al jaren bij de inzameling van oud papier, iets wat een mooie inkomstenbron is voor de voetbalclub. “Ook helpt u samen met een groep vrijwilligers mee om alle clubmaterialen zoals ballen en hesjes gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Ook staat u als eerste aanspreekpunt klaar voor andere gebruikers van het sportpak, zoals scholen en de groepjes sportende senioren ouderen.”

De vrijwilligersgenen heeft Frans inmiddels ook doorgegeven aan zijn dochter Wendy en zijn kleinkinderen. 

“Voor de club bent u onmisbaar, dat is duidelijk. U staat bekend als een fijne en altijd naar oplossingen zoekende vrijwilliger. U bent hierdoor een echte spin in het web, iemand die zich enthousiast en zeer betrokken inzet voor het reilen en zeilen van de vereniging. In 2009 werd u daarom lid van verdienste van de club. Een teken dat al uw trouwe inzet enorm wordt gewaardeerd”, sprak Knape. En hij voegde eraan toe dat ook Zijne Majesteit de Koning de vrijwillige inzet van Bekkerin erg waardeert, en hij zich daarom Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.

Als verrassing werd de vrijwilliger toegezongen door singer-songwriter Collin Hoeve, bekend van Humberto op zaterdag, die speciaal voor hem een lied had gemaakt. Hierin benoemde de zanger ook de moeilijke tijd die achter Bekkerin ligt vanwege het verongelukken van zijn dochter.


| Foto: W. Timmers.