Burgemeester Visser legt de belofte af. | Foto: Provincie Zuid-Holland
Burgemeester Visser legt de belofte af. | Foto: Provincie Zuid-Holland Foto: provincie

9-jarige naar EK en WK dammen

debuut n De pas 9-jarigie Viviënne deed onlangs mee aan het Nederlands Kampioenschap Dammen voor jongens en meisjes tot en met 10 jaar. 

Ze speelde die zaterdag maar liefst 9 partijen. Na 3 winstpartijen op rij volgde een kleine dip met wat minder punten. Viviënne herpakte zich en wist de laatste twee rondes te winnen. Hierna werd de eindstand opgemaakt en volgde de prijsuitreiking met Viviënne op het podium. Ze eindigde op een gedeeld eerste plek, omdat Gwen uit Harderwijk tegen tegenstanders had gespeeld die meer punten hadden gehaald, werd het een prachtige tweede plaats. Na een lange en vermoeiende dag keek ze zeer tevreden en trots terug op het resultaat. Als debutant had ze deze fantastische prestatie niet zien aan komen. Het behalen van de tweede plaats geeft recht op deelname aan het Europees jeugdkampioenschap begin augustus in Estland. En in het najaar mag ze afreizen naar Letland om deel te nemen aan het Wereld jeugdkampioenschap dammen. Tot het zo ver is, blijft er natuurlijk geoefend en getraind worden. Lijkt het je ook leuk om te leren dammen, kom dan eens langs bij de Rijnsburgse DamClub. 

De jeugdavond is elke vrijdagavond van 19:00 – 20:00 uur in de Wilhelminaschool in Rijnsburg. Meer info: www.damclubrdc.nl


Tweede ambtstermijn voor burgemeester Visser

eed n Burgemeester Cornelis Visser is vorige week herbenoemd voor een tweede ambtstermijn in onze gemeente Katwijk

Hiervoor kwam de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, naar Katwijk om burgemeester Cornelis Visser te beëdigen. Officieel is zijn tweede termijn vorige week donderdag ingegaan.

Cornelis Visser is sinds 18 mei 2017 burgemeester van Katwijk. Van 2010 tot 2017 was Visser burgemeester van Twenterand. Daarvoor was Visser wethouder in de gemeente Goedereede en lid van het Europees Parlement. Op www.allesoverkatwijk.nl is het interview met burgemeester C. Visser te lezen.