Afbeelding
Foto: pr

Welzijn op recept

Zorggroep n Katwijk. Heeft u (lichamelijke) klachten en wilt u graag iets doen om u beter en sterker te voelen, maar weet u niet hoe? Het is mogelijk om via uw huisarts een verwijzing te vragen naar Welzijn op Recept en Bewegen op Recept.


Dingen doen die u leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat u zich lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een (nieuwe) hobby, te bewegen of door mensen te ontmoeten. Soms is het lastig om hier alleen mee te starten. Een welzijnscoach kan hierbij helpen.

Na de verwijzing krijgt u een afspraak met uw eigen welzijnscoach. In een of meerdere gesprekken bespreekt u met deze coach wat u wilt gaan doen. De welzijnscoach weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt u om een activiteit te vinden die bij u past. 


Variatie aan activiteiten

Er zijn verschillende soorten activiteiten beschikbaar in Katwijk. Van koken, tuinieren en zingen tot een leesclub, sporten of dansen. Hieronder staan een aantal voorbeelden. 

Katwijk biedt veel sport- en beweegactiviteiten. Regelmatig bewegen is niet alleen gezond voor het lichaam en de conditie, het maakt mensen mentaal sterker en veerkrachtiger. U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden bij een wandel- of fietsclub of meedoen aan conditietraining, fitness of volksdansen. En omdat lichaam en geest samenwerken is het belangrijk om aan beiden aandacht te besteden. Denk aan Yoga of een cursus mindfulness.

Door iets nieuws te leren en te ontdekken kunnen veel mensen zich gelukkiger voelen. 

Buitenlucht is gezond en de natuur is een goede plek om tot rust de komen. De kracht van de natuur is in Katwijk altijd dichtbij. U kunt gaan wandelen in duin, op het strand of (moes)tuinieren in de buurt. 


Tot slot aandacht voor het vrijwilligerswerk. Iets voor een ander doen, zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen. De welzijnscoach helpt bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Een maatje – om regelmatig mee op stap te gaan – biedt uitkomst als de stap naar (groeps)activiteiten nog te groot is.

Interesse? Neem contact op met uw huisarts.


Felicitatie

Hoera, Leo 80 jaar! 

Gefeliciteerd namens de kinderen & kleinkinderen.