Jeffrey Jongeneelen in actie tegen Jong Volendam. | Foto's: H. Heemskerk.
Jeffrey Jongeneelen in actie tegen Jong Volendam. | Foto's: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Vervelend verlies in Volendam

n Jong FC Volendam-Rijnsburgse Boys 4-3

Spannend n Wat een krankzinnige voetbalmiddag afgelopen zaterdag. Van het koptrio stond rond half zes niemand meer op de plek van het begin van de middag. Dat zou voor Rijnsburgse Boys geen probleem zijn geweest, ware het niet dat de gewenste eerste plek wijzigende naar een derde. 

Na het verlies tegen Jong FC Volendam was de teleurstelling groot. Niet in de laatste plaats bij de talrijk meegereisde Rijnsburgers die hun club luid hadden aangemoedigd.

Een deceptie voor het team van Henk Wisman. Hadden ze moeite met de aanvankelijk aangepaste speelwijze, sloegen de zenuwen in de benen bij het horen van tussenstanden op de andere velden? Wellicht hadden ze het te druk met het telkens goedmaken van een achterstand. Want juist dat was aan de orde in een wedstrijd tegen een 'angstgegner'. De geelzwarten wisten nog nooit te winnen in Volendam. Na ruim een kwartier keken zij al tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpuntenmakers Johnson en Hoeven. Strooker (mooiste goal van de middag) en aanvoerder Ros gaven zorgden voor de 2-2 ruststand. Dat gaf de burger moed, virtueel op plek 1. De tweede helft richting de eigen aanhang, het zou vast goed komen.

Op hetzelfde moment dat Katwijk op voorsprong kwam in en tegen Lisse, was het weer Johnson die scoorde. Invaller De Bruin scoorde op aangven van Zeldenrust, maar in de extra tijd kwam de genadeklap. Wouter schoot de jonge Oranjehemden naar een overwinning en de spelers van Rijnsburgs Boys verlieten, na het bedanken van hun aanhang, met gebogen hoofden het veld.


Het kampioenschap was even in eigen hand, maar na het gelijke spel van AFC en winst van Katwijk, is dit opeens heel ver weg. Wellicht komt er nog een wonder als Rbb a.s. zaterdag thuis speelt tegen vv Noordwijk, aanvang 15.30 uur.

Afbeelding