Handhaven

BOA’S, ik kom ze zelden tegen in ons dorp. Vorige week werd mij duidelijk waarom. Ze hebben een nieuw werkgebied gevonden: bedrijventerreinen. Dat las ik althans in een artikel in het Leidsch Dagblad. Aanleiding voor dat artikel was het bezoek aan Katwijk van de minister van Veiligheid en Justitie Dilan Yesilgöz. Ze kwam eens kijken hoe BOA’s hier hun werk doen. En dat doen ze goed. De minister prees in ieder geval de intensieve samenwerking tussen de gemeentelijke handhavers en de politie. Op onze bedrijventerreinen vinden soms illegale praktijken plaats. Ze werden gelukkig door onze handhavers opgemerkt en snel beëindigd. De BOA’s vertelden de minister ook hoe het vrachtwagenverbod in de Brouwerstraat was opgepakt. Daar had men zelfs al veelvuldig ingegrepen. Hoeveel boetes er al waren uitgedeeld kon men helaas niet vertellen. Regelmatig een bakkie doen valt ook onder de werkzaamheden. Hopelijk niet te lang want er valt hier genoeg te handhaven. Een opsomming van mogelijke handhaving taken laat ik maar achter wege, die mag u invullen.


De storm van jl. maandag liet maar weer eens zien hoe gemakkelijk onze PMD containers kunnen omwaaien. Op een foto geplaatst op Facebook was een berg van omgevallen containers te zien. Een storm van reacties volgde. Vooral tegenstanders van het vorig najaar ingevoerd nieuw inzamelsysteem lieten van zich horen. En ja het is ook niet te begrijpen dat 5 kilometer verderop men het gescheiden inzamelen heeft afgeschaft en alles in 1 grijze zak mag worden gegooid. Maar dit is Nederland. Daar doet iedere gemeente het weer net even anders. Daar heeft in de ene gemeente de fietser op de rotonde voorrang en in de andere gemeente de auto. Om gek van te worden. Gelukkig stormt het hier niet zo vaak dus gewoon maar doorgaan met het inzamelen in de PMD containers. Ik ben overigens wel benieuwd of we met deze nieuwe manier van inzamelen nu minder restafval produceren. De gemeente mag dat ons best eens laten weten.

De provincie denkt serieus na over de ondertunneling van de N206 bij Katwijk aan de Rijn. De ruim 1 miljard kostende nieuwe weg, onderdeel van de Rijnlandroute, eindigt bij de kruising bij de Chinees in Katwijk aan de Rijn en dat gaat voor grote verkeersproblemen zorgen. Dat is al jarenlang de mening van raadslid Jaap Haasnoot. Haasnoot is niet alleen gemeenteraadslid maar ook werkzaam voor provinciale staten. Decennialang heeft hij daar gelobbyd om de weg die dwars door Katwijk aan de Rijn gaat te laten onder tunnelen of overkappen. Hij kreeg onlangs eindelijk gehoor. Deze man verdient een standbeeld, nee als die tunnel of overkapping er komt mag deze wat mij betreft zijn naam dragen. Jaap Haasnoot. Je bent GOUD waard.

Reageren?
uicatcher@gmail.com