Leven Toon Hermans centraal bij PCOB

Tijdens de maandelijkse contactmiddag van de PCOB, stond vorige week woensdagmiddag het leven van Toon Hermans centraal. 

Als gast zou de heer Dick Peters uit Alphen aan de Rijn komen, met het onderwerp Toon Hermans. Zondagavond ontving het bestuur een bericht dat hij niet kon komen, omdat zijn vrouw was opgenomen en erg ziek is. De bestuursleden Aafke en Marieke gingen meteen aan de slag om voor deze middag een mooi programma in elkaar te zetten met Toon Hermans in de hoofdrol. 


Biografie

Na de pauze begint Aafke met een stuk biografie over het leven van Toon Hermans. Het begon op de lagere school. Hij maakte zijn neus rood. De liefde voor het theater stroomde vanuit zijn hart tot in het puntje van zijn kleine teen. Hij is geboren in Sittard en is de tweede van vijf zoons. Als zijn vader overlijdt is Toon 11 jaar. Toon ging sinterklaasgedichten schrijven voor een speelgoedwinkel. Net 14 jaar schreef hij zijn eerste liedje, er volgden er nog duizenden. Zijn laatste album heet: "Als de liefde niet bestond". Uit zijn huwelijk met Rietje Weijboer werden drie zoons geboren. Met Wim Kan en Wim Sonneveld wordt hij tot de grote drie gerekend. 


De middag wordt afgesloten met een toepasselijk gedicht van Toon: "Wereld" uit het gebedenboekje "Als je weet dat iemand van je houdt". 

De volgende contactmiddag van de PCOB is woensdagmiddag 12 april 2023.