Dani van der Moot scoorde twee maal voor de geelzwarten. | Foto: H. Heemskerk.
Dani van der Moot scoorde twee maal voor de geelzwarten. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

n Rijnsburgse Boys-Excelsior Maassluis 4-1

Asante en Van der Moot zetten de toon

Rijnsburgse n Boys mag na de 4-1 overwinning afgelopen zaterdag op Excelsior Maassluis blijven hopen. Hopen op een top drie klassering, hopen op…. 

De mannen van Wisman spreken, terecht, over meedoen om het kampioenschap. Natuurlijk mogen zijn dat doen. Er worden, na een matige seizoenstart, mondjesmaat punten verspeeld. Het ‘probleem’ is alleen dat de concurrentie dit ook nauwelijks doet met koploper AFC als uitzondering. De achterstand van elf punten die Rijnsburgse Boys op de Amsterdammers had is teruggebracht tot drie. Rond zes uur zaterdagmiddag was dit verschil even gereduceerd tot nul, maar de 2-0 achterstand tegen Jong Sparta werd omgebogen naar een 2-3 overwinning. Het had zomaar gekund: Katwijk koploper en Rijnsburg met een punt daarachter. Het geeft nog maar eens aan hoe spannend het is in de Tweede Divisie.


Zaterdag kwamen de Boys na een matige openingsfase op 1-0 door Dani van der Moot op voorsprong. Hij rondde een voorzet van Delano Asante perfect af. Na twee minuten stond het al weer gelijk. Rijnsburg stond nog wat na te genieten, Langedijk scoorde.


Na de rust was het Asante die zelf op avontuur ging en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zette. Acht minuten later kopte, man of the match, Van der Moot de beslissende 3-1 op het bord. Opvallend: bij alle drie Rijnsburgse doelpunten stond de goed spelende Nino Klaver aan de basis. Zeldenrust mocht nog een penalty nemen en een fraaie 4-1 overwinning was een feit. Zaterdag vrij en een week later de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent HHC Hardenberg.


n Dam Kampioenschap van Katwijk gaat weer van start

Aanmelden n Elk jaar organiseert de Katwijkse DamClub het open Kampioenschap van Katwijk.

Open, dus ook voor niet-leden de mogelijkheid mee te doen en een prijs te winnen. Op dinsdag 14 maart beginnen we.

Het kampioenschap wordt verspeeld over 9 rondes in 10 weken, zodat mensen ook de gelegenheid hebben 1 keer over te slaan. Minder spelen kan natuurlijk altijd, maar verkleint wel de kans om je kampioen van Katwijk te noemen. Het tempo is 45 minuten + 1 extra minuut per gespeelde zet. Zoals vermeld is de eerste ronde op 14 maart. Andere speeldata zijn 21 en 28 maart, 11, 18 en 25 april en 2, 9, 23 en 30 mei. Elke dinsdag beginnen we om 20:00u. De prijsuitreiking is op 6 juni wanneer ook het open sneldamkampioenschap plaatsvindt. Op 4 april en 16 mei wordt er niet gespeeld.

Ook meedoen? Geef je op bij Jack van der Plas via info@damclubkdc.nl of op 0642456851


Geslaagde reünie 50-jarige RIJC trainingsgroep 

Ontmoeten n Maar liefst 80 schaatsers waren op zaterdag 11 maart aanwezig in het gezellige IJswaerd waar jong en oud elkaar ontmoetten. 

Het was een warm bad voor alle trainingsleden van 10 tot 85 jaar om elkaar weer eens te ontmoeten en te spreken. Voorzitter Hans Kruyt memoreerde in een grappige speech wat anekdotes van de afgelopen 50 jaar. Zo waren de trainers van het eerste uur zoals Corry en Aad Kagenaar en Henk van den Eshof o.a. aanwezig en vele andere bekenden.


goud

Iedereen amuseerde zich kostelijk. De clubladen (Recordbreker) van vroeger en het boek over 75 jaar RIJC trokken veel belangstelling. Vooral het eten, heerlijke winterse gerechten zoals hutspot, boerenkool en erwtensoep, vond veel aftrek. 

De RIJC is na 50 jaar nog springlevend met vele jonge leden uit de gemeente Katwijk, een dynamisch bestuur en een goede mix van jonge en oude trainers. 

Het gezellige feest duurde tot in de kleine uurtjes. De organisatoren John Schouten, Henk en Gerda Hogewoning konden terugzien op een zeer geslaagde festiviteit. 

Tachtig schaatsers troffen elkaar weer tijdens een reünie. | Foto: D. Kloos.