Inbreker op de vlucht op scooter

Centrum n In de nacht van woensdag 8 maart op donderdag 9 maart is er geprobeerd in te breken bij een woning op de Oude Vlietweg in Rijnsburg. Dat meldt de politie op social media.


Ontdekt

Een oplettende wijkbewoner werd omstreeks 04.00 uur wakker van breek geluiden en ging toch maar even op onderzoek. Uiteindelijk stond de getuige oog in oog met de inbreker die er vandoor ging toen hij werd ontdekt.

De verdachte is weggevlucht op een scooter via de Schoolsteeg naar de Oegstgeesterweg. Het gaat om een man van 30/35 jaar. Hij heeft een licht getinte huidskleur, normaal postuur en donkere kleding met een zwarte muts.

De politie zoekt getuigen. 'Heeft u iets verdachts gezien of heeft u eventueel camerabeelden van de verdachte, dan komen we graag met u in contact! U kunt contact opnemen via 0900-8844.'


Boeketdienst

uitnodiging n Op zondag 19 maart is evangelist ds. Hastings Phale uit Malawi te gast in de Boeketdienst. Hij is een echte Malawiaan die woont en werkt in Malawi onder de Yao, een bevolkingsgroep die nog nauwelijks bereikt is met het evangelie. Dienstleider is Cees de Mooij. De dienst begint om 17.00 uur. De muziek wordt verzorgd door Jedidja van Duijn en haar band. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur in de Immanuëlkerk. 


Storm

Schade n Door de zeer harde wind, maandagmiddag jl., dreigde er ’s middags een schoorsteen af te breken en naar beneden te vallen aan de Tulpenstraat in Rijnsburg. De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de schoorsteen veilig weten te verwijderen. Niemand raakte gewond.