De eeuwenoude toren valt bijna in het niet bij het gele gevaarte. | Foto: M. Wonnink.
De eeuwenoude toren valt bijna in het niet bij het gele gevaarte. | Foto: M. Wonnink. Foto: Marc Wonnink

Torenkraan als herkenningspunt

bouwput n Een markant punt voor wie Rijnsburg inrijdt. De enorme gele bouwkraan zie je al van verre. Marc Wonnink maakte deze fotografische impressie. 

Het zal weinig schelen of het einde van de giek kan makkelijk bij de toren van de Grote Kerk komen. De eeuwenoude toren valt bijna in het niet bij het gele gevaarte. Voordat er gebouwd werd, was de kerktoren een markant herkenningspunt.


Voorlopig zal de kraan nog wel een hele poos te vinden zijn aan de Oegstgeesterweg. Het werk aan het appartementencomplex Hof van Rijnsburg is nog lang niet klaar.

Het werk aan de parkeerkelder vordert evenwel gestaag. Wat eerst eruit zag als een bouwput, geschoord met dikke buizen, krijgt nu echt de aanblik van een parkeergarage waar nog geen dak op zit. Zelfs boven de grond verrijzen al muren van betonblokken.

Boven de kelder en ernaast komen in totaal 86 appartementen en 1 eengezinswoning. Daarvan zijn er 29 bestemd als huur appartement. Zo komt er een appartementengebouw dat 'Petronella' gaat heten, naar de abdis Petronella van Saksen. Het andere gebouw krijgt de naam Floris II.