Afbeelding
Foto: pr

Landelijke Compostdag

gratis n Tijdens de landelijke compostdag, zaterdag 25 maart, kunnen inwoners van de gemeente Katwijk die dag gratis compost ophalen bij de Milieustraat.

Zo bedankt de gemeente inwoners voor het gescheiden aanleveren van groente-, tuin- en fruitafval en etensresten (gfte). Van dit gfte-afval kan namelijk goede compost gemaakt worden. De milieustraat is zaterdag 25 maart open tussen 9.00 en 15.00 uur. Wethouders Emile Soetendal (Katwijk) en Dennis Salman (Noordwijk) zijn om 09.00 uur aanwezig om de eerste bezoekers welkom te heten. Ook dit jaar geldt: op = op. Op vertoon van de milieupas maximaal vier zakken compost per persoon. 

Tip: Kom op de fiets: de zakken compost zijn gemakkelijk mee te nemen in fietstassen of onder snelbinders. 


Ondernemende studenten

onderwijs n Vier studenten hebben een oplossing bedacht om de profielkeuze voor middelbare scholieren makkelijker en leuker te maken.

Elk jaar weer zijn er veel middelbare scholieren die moeite hebben met het maken van de profielkeuze. Met de profielkeuze moeten de leerlingen bepalen welke richting hij of zij opgaat na de middelbare school.

De studenten Anouk Parlevliet, de Rijnsburgse Esmee van Delft, Jordy Veldman en Tobias Feeke hebben ook met dit probleem te maken gehad. Ze wilden hier graag een oplossing voor verzinnen en hebben daarom onderzoek gedaan. Het eindresultaat: De Profiel Game. Dit is een kaartspel met vragen over persoonlijke eigenschappen, ambities en het toekomstbeeld. De vragen zijn verdeeld in viervakkenpakketten van de havo. Aan het einde van het spel kunnen leerlingen de vakkenpakketten beter onderscheiden en is er een beter beeld welk vakkenpakket(en) bij de leerling past. Meer info: deprofielgame.nl of op de socials van @deprofielgame. | Foto: pr.