Afbeelding
Foto: pr

Crowdfunding voor de dieren van Kinderboerderij Westerweide

goeddoel n De kinderboerderij Westerweide is een groot begrip in Rijnsburg. Verschillende doelgroepen komen hier samen voor de dieren, maar ook voor elkaar. 

De Westerweide heeft een ontmoetingsruimte, het lokaal, en die heeft een make-over nodig. Habithuis Zelfstandig Adviseur van RegioBank steunt dit project en zet hiervoor een crowdfunding actie op. Een prachtig initiatief dat bijdraagt aan een sociaal vitaal Rijnsburg.

Helaas komen er bij zo’n project veel kosten bij kijken, omdat het een stichting is hebben zij dit geld niet zelf tot hun beschikking. Om dit project te verwezenlijken willen ze een make-over voor het lokaal, muren verven/behangen, nieuwe raambekleding, nieuw meubilair en een beamer.


donaties

Samen voor de buurt is er voor elk initiatief dat zorgt voor verbinding en bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt. Ook dit project kan hulp gebruiken. Daarom zijn donaties vanuit Rijnsburg meer dan welkom. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe beter. Zo dragen ze samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Doneren kan via www.samenvoordebuurt.nl//kinderboerderij-westerweide.


KinderMuziekWeek bij Muziekschool 

De n Muziekschool Katwijk houdt in samenwerking met de Bibliotheek een Volksuniversteit K&O van 24 maart tot en met 2 april de Kindermuziekweek

Dit is een initiatief om alle kinderen van 0 tot 12 jaar te laten genieten van het maken van èn het luisteren naar muziek. 


De kids kunnen proeflessen Muziek op Schoot en Musical volgen. Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom bij de workshop Singer-Songwriter om te leren eigen liedjes te schrijven. Naar muziek luisteren kan ook volop; bijvoorbeeld tijdens de voorstelling Rikkie en Bruno op 29 maart bij K&O of het KinderConcert op 31 maart bij de Bibliotheek. Een concert bezoeken of een instrument bespelen is natuurlijk hartstikke leuk maar muziek heeft ook een goede invloed op de hersenen. Er is heel veel onderzoek gedaan naar de effecten van muziek op het menselijke brein. Elke dag piano spelen bijvoorbeeld heeft een gunstig effect op resultaten voor rekenen en taal. Kijk op www.muziekschoolkatwijk.nl voor het programma.