Oude medicijnen

Per dag gooien we in Nederland 427 kilo ongebruikte medicijnen weg. Die komen soms via de afvalcontainer of het riool in het milieu terecht. 


Dit leidt tot onnodige vervuiling, een ongewenste situatie. Levert u daarom uw ongebruikte pillen of vloeistoffen in bij de apotheek. 

Maar, let er wel de volgende spelregels; 


* Lever medicijnen altijd zonder doosje of etiketten in. 


* Verpakkingsmateriaal, lege strips, verband, watten en dergelijke kunt u zelf bij het restafval doen. 


* Papieren doosjes mogen bij het oud papier. 


* Plastic potjes kunnen bij het plastic afval. 


* Glas in de glasbak. 


* Bewaar gebruikte naalden op een veilige plek; liefst een naaldencontainer. 


Sluit alles goed af zodat uzelf en de medewerkers zich niet per ongeluk kunnen prikken. 


Stop nooit te vroeg met voorgeschreven medicijnen maar maak altijd de kuur af. Krijgt u medicijnen voor het eerst? Dan krijgt u meestal voor maximaal 15 dagen uw medicijnen van Apotheek Rijnsburg. Krijgt u bijwerkingen en moet u stoppen, dan hoeft u gelukkig niet veel medicijnen weg te gooien. 


Medicijnen worden altijd voor maximaal 3 maanden meegegeven. Gebruikt u altijd dezelfde medicijnen? Vraag dan bij Apotheek Rijnsburg om de herhaalservice. Dit betekent dat u nooit meer zelf uw medicijnen bij de dokter hoeft aan te vragen, maar dat Apotheek Rijnsburg dat voor u verzorgt als Service. 


Vind u het lastig om uw medicijnen uit elkaar te houden? Vraag dan om een medicatierol. U krijgt dan per 2 weken, uw medicijnen in een handige verpakking, per dat uitgevuld. U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.