Bibliotheek perikelen

De lokale nieuwsmedia meldde dat een dependance van de bibliotheek aan het Emmaplein er waarschijnlijk niet in zit. De nieuwe eigenaar van een aantal winkelpanden aldaar heeft de onderhandelingen met de gemeente afgeblazen. Katwijk is al jaren op zoek naar een nieuw onderkomen voor de bibliotheek. Aan het Emmaplein, achter de boulevard vond men een geschikte locatie. Ruim vijf jaar lang werd over de koop- of huur van de panden onderhandeld, zonder resultaat. De nieuwe eigenaar Peter Hoek heeft kennelijk geen zin in jarenlange onderhandelingen. Hij gooide onlangs na slechts 5 weken onderhandelen de deur al voor de gemeente dicht. Hij heeft zijn makelaar opdracht gegeven op zoek te gaan naar nieuwe huurders. Volgens hem is er genoeg animo voor de panden. Hopelijk weet Hoek er met of zonder de gemeente weer iets moois van te maken.


Er wordt weer gewerkt op de bouwlocatie aan de Petr. van Saksenstraat. Naar maanden van afwezigheid zijn er weer werklui te vinden. Op de bouwlocatie aan de Burg. Meijboomstraat, de straat ernaast blijft het helaas jammer genoeg angstvallig stil. Met uitzondering van de Maranathakerk, verderop in de straat, daar wordt ook hard gewerkt. In de voormalige kerk komen appartementen en krijgt een woongroep van ‘s Heerenloo onderdak. Bouwen binnen Rijnsburg wordt lastig vandaar dat er steeds meer gezocht wordt naar bouwlocaties in de buurgemeenten. Bijvoorbeeld in Valkenburg. Daar wil een aannemer een totaal verpauperd bedrijventerrein aan de Katwijkerweg omvormen tot woonwijk. De gemeente Katwijk meldt trots dat daar nu een intentieverklaring voor is ondertekend. Wanneer de bouw van de nieuwe wijk van start gaat is nog niet duidelijk. Kan denk ik ook nog wel even duren. Over de borden langs de weg die het bouwplan aankondigden schreef ik namelijk al vele jaren geleden. Mooie naam overigens ’t ValkenTij. Bouwminister Hugo de Jong meldde onlangs dat het realiseren van een bouwplan in Nederland gemiddeld 10 jaar duurt. Nou die zitten er voor ’t ValkenTij al bijna op dus start maar met bouwen. Zoveel mensen in onze KRV gemeente zijn op zoek naar woonruimte, dus die nieuwe woningen zijn meer dan welkom. 


Goed nieuws voor korfbalvereniging Madjoe. Zo'n beetje de hele gemeenteraad wil dat de gemeente een opblaashal laat plaatsen op hun terrein. Daarin zouden ze dan de komende jaren gewoon hun sport kunnen blijven uitoefenen. Madjoe moet weg uit sporthal de Middelmors en is naarstig op zoek naar een nieuw sportruimte. Doormiddel van de opblaashal komt die er. Gefeliciteerd.
Reageren? 
uicather@gmail.com