Samen gezond muziek maken

Bij n Muziekschool Katwijk staat de week van 6 februari in het teken van ‘Gezond muziek’ maken.

Tijdens de lessen maar ook op social media worden waardevolle tips gedeeld over hoe je op een gezonde manier muziek kan maken.


Kan je dan ook ongezond muziek maken? Absoluut! ‘Als je te lang in dezelfde of een verkeerde houding muziek maakt, kan je hier blijvend last van krijgen. 

Daarnaast ontstaat een enorme beperking op je speeltechniek, je ontwikkeling op het instrument en goed kunnen spelen in het algemeen' legt gitaardocent Bart uit. Ook kunnen je oren beschadigd raken door overbelasting van te hard geluid. 

‘Binnen de Muziekschool zijn geluiddempende maatregelen getroffen om het volume in de lokalen te beperken' aldus communicatiemedewerker Willeke. ‘Maar ook thuis kan je het nodige doen om geluidsoverlast te beperken'. 

Door middel van korte filmpjes op Social media deelt Muziekschool Katwijk handige tips rondom dit thema.


Je veilig voelen tijdens de muziekles hoort ook bij het thema gezond muziek maken. Zangdocent Tessa tipt bijvoorbeeld dat je het best tegen je docent mag zeggen als je iets moeilijk vindt èn dat je juist veel leert van fouten maken.

‘Als je alles al kunt, heb je immers geen les meer nodig', lacht ze. Nieuwsgierig geworden naar de andere tips? Kijk op www.muziekschoolkatwijk.nl