Gemeenteraad op 26 januari

politiek n Naast de meepraatsessies over Limes Erfgoed en Valkenhorst staat er donderdag 26 januari nog meer op de agenda van de gemeenteraad. Zoals debatten over de APV, binnensportaccommodaties Rijnsburg, de verruiming van minimaregelingen en een veilig snelfietspad bij de Tjalmastrook.


Tussen 19.45 en 21.15 uur is er een debat over de binnensportaccommodaties in Rijnsburg. Sporthal Middelmors, vooral gebruikt door korfbalvereniging Madjoe, is verkocht. De drie gemeentelijke binnensportaccommodaties in Rijnsburg zijn aan vervanging toe.

Het college stelt voor een blaashal voor Madjoe te realiseren, sportzaal Het Waterbos te renoveren en een nieuwe sportzaal op de locatie Korte Vaart ter vervanging van bestaande gymzalen. 

Van 19.45 tot 20.30 uur is er een oordeelsvormende sessie over de wijziging van de APV. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan de lokale regels voor de openbare orde en veiligheid. Het college stelt een aantal wijzigingen voor, waaronder vergunningsplichtig maken van vriendschappelijke voetbalwedstrijden tegen Betaald Voetbalorganisaties, aanwijzen van gebieden waar het verboden is te verblijven (voetbalgerelateerd) en een verbod op magneetvissen.


Verruiming

Ook tussen 19.45 en 20.30 uur debatteert de commissie over de verruiming van de minimaregelingen. Om huishoudens met lage inkomens en lage middeninkomens te ondersteunen wordt de doelgroep uitgebreid. Hierdoor komen huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum eenmalig in aanmerking voor de regelingen van het Kindpakket van Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Doe Mee! regeling.

Tussen 20.30 en 21.15 uur behandelt de commissie een voorstel voor een veilig snelfietspad bij de Tjalmastrook. De raad heeft het college in een motie gevraagd samen met de provincie te komen tot een veilige invulling van het snelfietspad ter hoogte van de Torenvlietslaan. Fietsers en autoverkeer moeten fysiek worden gescheiden, waarbij de huidige ondernemers in de Tjalmastrook goed bereikbaar blijven. Om de aanleg te kunnen koppelen aan de werkzaamheden aan de N206 vraagt het college de raad op korte termijn een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen.


Besluiten

De raad besluit vanaf 22.00 uur over: Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs; Binnensportaccommodaties Rijnsburg; Veilig snelfietspad Tjalmastrook.

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl; de raadsvergadering en de vergaderingen over de wijziging van de APV en Limes erfgoedcentrum zijn ook te zien via RTV Katwijk.nl