STELLING

  De gemeente moet niet
  luisteren naar de inwoners.
  Daar hebben we immers een
  gekozen gemeenteraad voor.


  Eens of oneens? 

  Stem op allesoverkatwijk.nl


Actie verkeers knelpunten nodig

Ingezonden n VVD Katwijk. Afgelopen maandag was het helaas weer ‘raak’ op een van de grote verkeersknelpunten in onze gemeente. Op de afrit van de N206 bij de Hoorneslaan werd een fietser aangereden. Enkele weken geleden vond er op de Brouwerstraat in Rijnsburg ook al een ongeluk plaats.

De VVD maakt zich grote zorgen over het gebrek aan aandacht voor deze en andere knelpunten. Af en toe worden er vragen gesteld op basis van incidenten, maar wij pleiten al lange tijd voor een structurele oplossing. In het coalitieakkoord zijn de grote verkeersknelpunten helemaal niet opgenomen. Voor begin 2023 is een nieuw overzicht met knelpunten plus een nieuw verkeersveiligheidsplan toegezegd. 

Punten zoals de Brouwerstraat, maar ook de Hoofdstraat in Valkenburg of de kruising Molentuinweg/N206 in Katwijk Binnen leiden al jaren tot opstoppingen en/of gevaarlijke situaties. Daar moet wat de VVD betreft serieus naar worden gekeken. Als binnenkort de verschillende stukken aan de raad worden aangeboden, hopen we dan ook dat er écht spijkers met koppen worden geslagen. Geen woorden, maar daden.


Bijeenkomst evenementen-beleid

uitnodiging n Dinsdag 31 januari vindt een informatiebijeenkomst plaats over de herziening van het evenementenbeleid van de gemeente Katwijk. Belangstellenden zijn welkom, meldt de gemeente in een persbericht. Het huidige evenementenbeleid van Katwijk is ruim zes jaar geleden vastgesteld. Het is goed om dit beleid tegen het licht te houden en aan te passen waar dat nodig is. 

De gemeente vraagt allerlei partijen hierover mee te denken. Van evenementenorganisatoren tot ondernemers en inwoners. 

Zaken die in het beleid een plekje hebben, zijn openbare orde, veiligheid, volksgezondheid en duurzaamheid. Uiteindelijk is het belangrijk dat de gemeente alle verschillende belangen goed afweegt en meeneemt in het beleid. 


Programma 

De informatiebijeenkomst over het evenementenbeleid is op dinsdag 31 januari om 19.30 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis in Katwijk. U kunt zich aanmelden via oov@katwijk.nl. Na een presentatie over het doel en de inhoud van het evenementenbeleid is er gelegenheid toevoegingen en aanvullingen mee te geven, zodat wij dit mee kunnen nemen in het nieuwe beleid.

Het evenementenbeleid is in te zien op www.katwijk.nl/evenementenbeleid2016.