Brandmeldingen

In n De voormalige kleuterschool Vijverhof in het centrum van Rijnsburg brak vorige week woensdagmiddag brand uit. In het leegstaande schoolgebouw was rook te zien. Bij aankomst van de brandweer bleek er daadwerkelijk brand te zijn. De brandweer had het vuur snel onder controle. Hoe de brand was ontstaan is onbekend.

Twee dagen later ging naast het complex De Bloem een veegmachine in vlammen op. De brandweer van Leiden en Valkenburg werden opgeroepen vanwege brand in de parkeergarage van De Bloem. Van brand in de garage was gelukkig geen sprake. Naast het complex stond de veegmachine volledig in brand. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Er zijn geen gewonden gevallen.


Koffieochtend

Uitnodiging n In de zaal van de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Oegstgeesterweg wordt vrijdag 27 januari weer een koffieochtend gehouden, van 10.00 tot 11.30 uur. U kunt ook een legpuzzel lenen voor 50 cent of kaarten kopen: 3 voor 2 euro. Iedereen is van harte welkom.


Podcast over Adembenemende Controle

Aanrader n Dit is de titel van een podcast over de astmatische beperking van Barbara Wiesmeijer. Eind vorig jaar verbleef de Rijnsburgse een aantal weken in het Astmacentrum in het Zwitserse Davos. De podcast, gemaakt door de Rijnsburger Theo van Zuijlen, gaat over het leven met een astmatische beperking, het revalideren in Davos en daarbij zelf de regie willen houden. In 7 delen krijgt u een inkijkje in het leven van Barbara Wiesmeijer. Momenteel wordt gewerkt aan de laatste aflevering, welke binnenkort online komt.