Momenten vastleggen zonder te poseren, is kenmerkend voor Rianne. | Foto: Lumi Fotografie.
Momenten vastleggen zonder te poseren, is kenmerkend voor Rianne. | Foto: Lumi Fotografie. Foto: Lumi Fotografie

Rianne Hogewoning in top 10 van beste trouwfotografen Benelux

De n Masters of Wedding Photography, de grootste bruidsfotografiewedstrijd van de Benelux, heeft zijn Top 10 beste bruidsfotografen bekend gemaakt. 

De Rijnsburgse Rianne Hogewoning won in 2022 maar liefst 9 awards en heeft daarmee de top 10 bereikt. 

Rianne ontwikkelde in haar vrije tijd een passie voor fotograferen. Deze passie groeide uit naar een fulltime job. Rianne volgde cursussen over de hele wereld en specialiseerde zich in bruiloften. Meer dan 100 huwelijken in binnen- en buitenland staan inmiddels op de teller. 


Eigen stijl

Over het gehele jaar 2022 hebben ruim 250 professionele bruidsfotografen meer dan 8000 foto’s ingestuurd. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen van over de gehele wereld. Rianne Hogewoning, mag zich nu, tussen allemaal gerenommeerde topfotografen, een van de beste bruidsfotografen van de Benelux noemen. 

Zij vertelt hierover: ‘Ik ben ongelofelijk blij dat ik zo hoog geëindigd ben in deze wedstrijd. Eindelijk mochten bruidsparen het afgelopen jaar weer zonder restricties hun bruiloft vieren. Genieten met een grote G!

Echte momenten vastleggen zonder te poseren, is kenmerkend voor mijn stijl. Ook zie je veel plezier en humor terug in mijn foto’s. Ik merk dat de bruidsparen die mij boeken, vooral op mijn unieke stijl zijn gevallen. Als dan internationale vakjury’s mijn foto’s belonen met een award, dan is dat een enorme eer. Dit jaar waren dat maar liefst 9 awards. Dat is een onbeschrijflijk en waanzinnig gevoel. Echt een droom die uit is gekomen door er hard voor te werken. Ik ben al mijn bruidsparen dankbaar dat zij hun mooiste dag aan mij toevertrouwen.’


Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren. Dat doen ze door een community te creëren van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit.

Voor een overzicht van alle award winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2022 kijk op www.de-masters.nl.