Afbeelding
Foto: pr

N206 open

Planning n De nieuwe N206 bij Valkenburg gaat dit voorjaar open. Dan is aannemer Boskalis klaar met de verdiepte ligging van de provinciale weg bij Valkenburg. De planning is onder voorbehoud. Tegelijkertijd met de openstelling van de weg, gaat de tijdelijke N206 op slot. Die wordt als basis gebruikt voor de parkstrook en een snelfietspad. Met de openstelling van de N206 is het werk nog niet klaar. De aansluiting Valkenburg-Oost (voorjaar 2023) en de aansluiting Valkenburg-West (najaar 2023) moeten ook nog gereed komen. Eind 2023 is het project dan helemaal klaar. Inclusief de parkstrook en het snelfietspad.


Nationale Voorleesdagen

bibliotheek n Van 25 januari tot en met 4 februari vindt de twintigste editie van de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar is het thema Feest, naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Kom naar al onze vestigingen voor de leukste feestelijke activiteiten en vier de Nationale Voorleesdagen met ons mee. Ga naar www.bibliotheekkatwijk.nl/nationalevoorleesdagen.nl voor al onze activiteiten en meer.


Matineeconcert

COK n Hallelujah. In de Vredeskerk in Katwijk is er zaterdagmiddag 21 januari om 16.00 uur een matineeconcert verzorgd door COK Hallelujah. Bijzonder is de medewerking van soliste Nataliia Cioban. Zij is gevlucht uit Oekraïne en woont met haar gezin in de B&B in Rijnsburg van een van de koorleden. De kerk is vanaf 15.30 uur open. Kaarten á 15 euro via de leden, aan de deur of via www.cokhallelujah.nl.


Zingen bij Jeruël

Uitnodiging n Het bestuur van Mannenzanggroep Jeruël hield vorige week vrijdagmiddag haar jaarlijkse ledenvergadering in de Voorhof. Tijdens deze bijeenkomst vond er een bestuurswisseling plaats. Afscheid werd genomen van Johan Brouwer na 17 jaar, Wim van Egmond na 10 jaar, penningmeester Jan Noort na 8 jaar en Nico Schoneveld na 6 jaar. De heren Henk van der Nagel als beoogd nieuwe voorzitter, Krijn de Mooij, Gerrit Haasnoot en Hans Klepper gaan de opengevallen plaatsen innemen. Jeruël is een 2 stemmige mannengroep en zingen Nederlandse liederen o.a. van Johan de Heer. Om de 14 dagen oefent de groep in de Hervormde Kerk te Valkenburg aan het Castellumplein, ingang aan de zijkant van de kerk, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Vanaf 20 januari gaan ze door met zingen van nieuw ingediende liederen. | Foto: pr.