Nieuw

Mogen we nog Nieuwjaar wensen? Ik denk dat dat de hele maand zou mogen, want het is toch altijd prima om mensen iets goeds te wensen. Maar om nu meteen verkeerd te beginnen, schiet ook al niet op. Dus mevrouw Google er maar eens op nageslagen. Sommigen denken dat het mijnheer Google is, maar deze site is zo wijs dat dat eigenlijk niet zou kunnen. Dus op zoek naar het ware. 

Volgens sommige mensen mag je elkaar Nieuwjaar wensen tot 3 koningen, dat zou dus 6 januari zijn. Persoonlijk vind ik dat wel heel erg kort, maar toch.
Een veel gebruikte einddatum is 15 januari om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Veel mensen zijn na de jaarwisseling nog een aantal dagen vrij. Dus wordt het einde van de tweede week gebruikt om mensen de nieuwjaarswensen te geven. Daar is wat voor te zeggen. Het is echt te laat om iemand in februari nog een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Als je dit wel doet, dan zal iedereen je gek aankijken. Dringt zich het volgende probleem op.
Veel mensen vinden het lastig om in te schatten wie je dan wel of geen kus moet geven. Vooral wanneer je op een grote afdeling werkt, kan het voor vrouwen lastig zijn, die zitten er niet op te wachten om de hele afdeling 3 zoenen te geven. (Hoezo, wie bepaalt dat nu weer, ik zeker niet!)
Het is daarom goed te weten wie en op welke manier je iemand iets toewenst. Heb je daar geen zin in, zeg dan dat je verkouden bent. Nou, dat is toch helemaal niks! Het wordt er allemaal niet duidelijker op. Lekker om zo een nieuw jaar te beginnen, terwijl er een vers jaar voor ons ligt. Het begint al meteen met een aantal uitdagingen.
Ik vind het leven sowieso al redelijk ingewikkeld. Dat mijnheer of mevrouw aan het begin was natuurlijk een grapje. De discussie of je iets of iemand man, vrouw of het moet noemen. Niet inhoudelijk want als je daar gevoelens bij hebt, dienen wij, denk ik niet anders te doen dan die respecteren. Maar wel om mee om te gaan.
Het feit alleen al of je moet gaan nadenken hoe je iemand moet aanspreken. Of je tegen iemand mijnheer of mevrouw moet zeggen. Hoe je vacatures moet gaan omschrijven in een advertentie.
Op de Floriade, zeer vooruitstrevend, hadden ze een gender toilet. Stom genoeg heb ik niet binnengekeken alleen twintig minuten gewacht of er iemand in of uit zou gaan. Niemand. Dat je kinderen een naam kan geven die zowel voor een jongen of meisje kan zijn. Dat is wel geweldig, want dan zit ik ook een keer goed. Laat ik die nou hebben. Alleen sta ik voor de volgende uitdaging, nou is er weer niemand in mijn omgeving die me wil vernoemen. Een ding, laten we hopen dat de rest van het jaar niet zo ingewikkeld wordt. Dus lieve mensen een heel goed, gezond en gezegend 2023 en een dikke zoen.