Drie generaties Van Giezen: Aad, Martin en Dean. | Foto: PvK.
Drie generaties Van Giezen: Aad, Martin en Dean. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Giant Store Van Giezen 2.0

n Innoveren en met de tijd mee gaan

Verbouwing n Dit zijn de sleutelwoorden die bepalend waren voor de metamorfose van Giant Store Van Giezen aan de Brouwerstraat, die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden. Afgelopen zaterdag openden zij de deuren van de vernieuwde winkel en konden de klanten en genodigden zien hoe de bekende zaak een enorme facelift heeft ondergaan. Een nieuwe efficiënte indeling, verplaatsen van wanden en nieuwe inrichting geven de winkel een overzichtelijke en hedendaagse uitstraling.

Door Piet van Kampen

Aad van Giezen is de grondlegger van de succesvolle rijwielwinkel. In 1986 begonnen aan de Oegstgeesterweg. 


Regio

Na tien jaren van bouwen aan een gedegen zaak werd er verhuisd naar de Brouwerstraat. Het bleek een schot in de roos, want inmiddels is de derde generatie er werkzaam en heeft Giant Store Van Giezen een betrouwbare en bekende naamsbekendheid verworven. Niet alleen in Rijnsburg maar ook in de regio. 

Waar Aad de grondlegger is, zijn zoon Martin en kleinzoon Dean in zijn voetsporen getreden. Aad is nog steeds een vertrouwd gezicht voor de klanten, maar Martin en zijn echtgenote Janine zijn inmiddels bijna 10 jaar de huidige eigenaars van de winkel.


Vakbekwaam

Service en kwaliteit zijn de kernwoorden van het bedrijf. Ze werken uitsluitend met topmerken van Giant en Liv en streven er naar ook de daar bij behoorde service te leveren. Naast de eigenaren Martin en Janine werken ze samen met zes vakbekwame medewerkers die voor de klanten klaar staan in de verkoop, onderhoud/reparaties en advies op maat te bieden. ‘Met Giant en Liv kunnen wij de klant voorzien van kwaliteit e-bikes, stadsfietsen en sportfietsen als racefietsen, mountainbikes en de in opkomst zijnde gravelbikes’, geeft Janine aan waar het bedrijf zich op wil richten. ‘Door de landelijke dekking van Giant weten klanten uit de hele regio ons te vinden.’



Wij willen ons onderscheiden door service en kwaliteit


‘De fietsmarkt groeit en wij willen ons onderscheiden, door service en kwaliteit. Klanten kunnen in de werkplaats terecht voor reparatie en onderhoud van hun tweewieler’, vertelt Janine. Ze vervolgt: ‘We hebben een aantal leenfietsen beschikbaar en ook voor het huren van fietsen kan men bij ons terecht. We streven er naar iedere klant op een perfect passende kwaliteit fiets te zetten, waar ze jaren lang fietsplezier van hebben.’


Voor meer info: www.giantstore-vangiezen.nl of loop gerust eens de mooie fietswinkel binnen.


Madjoe krijgt een opblaashal

n Er is nog wel raadsbesluit voor nodig

Korfbalvereniging n Madjoe krijgt een opblaashal. Daar is de gehele gemeenteraad het over eens. Dat werd gisteravond duidelijk in de raadscommissie over de binnensportaccommodaties in Rijnsburg. Maar het was wel een rommelige vergadering. En of die opblaashal er in oktober staat, daar wilde wethouder Sonny Spek geen garantie voor geven.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Het is de bedoeling dat de raad een oordeel geeft over het voorstel om drie gemeentelijke binnensportaccommodaties in Rijnsburg te vervangen. Daar is een onderkomen voor korfbalvereniging Madjoe onderdeel van. Die sportvereniging raakt de ruimte in Sporthal Middelmors kwijt, omdat die sporthal verkocht is.


Haast geboden

Om er voor te zorgen, dat de korfballers komende winter een onderdak hebben, is haast geboden. Daar is de raad ook van overtuigd.

De oppositiepartijen zijn echter niet overtuigd van de wethouder. Hij beloofde bij een vorige informatieve bijeenkomst in december met een overzicht te komen van verschillende ontwikkelingen rondom de Korte Vaart in Rijnsburg. ‘Dat overzicht is er niet’, constateert Irene van der Plas van het CDA. En voor besluitvorming is die wel nodig vindt zij. ‘Zodat we weten dat sport en Knarrenhof elkaar niet in de weg zitten.’

Van der Plas stelt voor om alleen het onderwerp Madjoe te behandelen. En dat wordt aangenomen, omdat er meer raadsleden van oppositiepartijen aanwezig zijn dan van de coalitiepartijen.


Samenhang

Ben van der Plas (ChristenUnie) en Jan van Dam (SGP) doen een poging om dat te voorkomen. ‘Het gaat hier om een totaalvoorstel. Het is niet handig om dat op te knippen’, vindt Ben van der Plas. ‘Het zijn geen losse projecten’, voegt Van Dam daar aan toe.


Ook wethouder Spek wijst op die samenhang. ‘Het is allemaal juist met elkaar verbonden. Maar het is mooi, dat de commissie positief is over die opblaashal. Er is spanning rond het tijdspad, maar we gaan alles op alles zetten om het realiseren. Maar we kunnen geen garanties geven.’

Ben van der Plas vraagt zich af hoe het nu verder gaat. ‘Kan de wethouder morgen al beginnen?’


wel al beginnen

Commissievoorzitter Wim van Duijn geeft aan, dat daar een raadsbesluit voor nodig is. Volgens Irene van der Plas kan de gemeente vanaf vandaag al wel beginnen met voorbereidende werkzaamheden.

Het benodigde raadsbesluit zal op donderdag 26 januari genomen moeten worden.