Warm welkom in de Vredeskerk

inloop n In de komende donkere en koude wintermaanden wil de Vredeskerk een warm welkom bieden aan iedereen die behoefte heeft aan een gezellig praatje in een lekker warme omgeving.

De eerste dag dat de zaal van de Vredeskerk hiervoor geopend zal zijn, is op donderdag 15 december. Tussen 15.00 uur tot 20.00 uur wordt de zaal verwarmd en staat er koffie, thee, fris en een koekje klaar.

Er zijn spelletjes, er liggen kranten en tijdschriften, de radio staat gezellig aan. Ondertussen wordt er door vrijwilligers lekkere soep gekookt. Rond 18.00 uur zal die worden opgediend aan wie er dan zijn. Iedereen die over de drempel stapt is welkom. Elkaar ontmoeten staat op deze middagen centraal.

Aan de hand van de animo voor deze vorm van ontmoeten wordt bekeken met welke frequentie dit initiatief een vervolg krijgt. Gemeenteleden en de diaconie van de Vredeskerk zijn in ieder geval enthousiast om het deze winter met regelmaat te organiseren.

Aanmelden is niet nodig, we zien wel wie er komt. De deur staat open. Kosten zijn er niet, mits u er op staat om een donatie te doen. Wilt u vooraf contact? Mail: warmwelkom@vredeskerkkatwijk.nl


Buurtsoep in        de PniĆ«lkerk

soep n Elke tweede zondag van de maand is er van 13.00 tot 14.30 uur gelegenheid om een soepje te komen eten in de PniĆ«lkerk. Er worden heerlijke soepen geserveerd, gemaakt door vrijwilligers. Ook is er stokbrood met smeerseltjes. 

Op zondag 11 december, de derde adventszondag is er weer een Buurtsoep en deze zal in het teken staan van het komende kerstfeest. We beginnen om 13.00. uur met thee, koffie en iets lekkers. 

De Buurtsoep is een warm samenzijn, een plek van onderlinge ontmoeting met boeiende gesprekken en een luisterend oor. Samen eten is een gezellige manier om nieuwe contacten te leggen en elkaar beter te leren kennen. Ook biedt het afleiding tegen eenzaamheid.

Kom gerust alleen, er is altijd iemand om mee te praten. Ken je iemand die dit leuk vindt of wel wat afleiding kan gebruiken? Neem hem/haar gerust mee, iedereen is welkom.