Kamerkoor Cantilene geeft op vrijdag 16 december een kerstconcert in De Fontein. | Foto: pr
Kamerkoor Cantilene geeft op vrijdag 16 december een kerstconcert in De Fontein. | Foto: pr Foto: pr

Kamerkoor Cantilene geeft kerstconcert

concert n Nu de feestdagen weer met rasse schreden naderen, is ook de tijd aangebroken voor de kerstconcerten die in de maand december worden gehouden. Ook Kamerkoor Cantilene is weer van de partij.


Het koor heeft weer een afwisselend programma samengesteld met muziek van o.a. Bach, Haydn en Händel. Verder zijn er Engelse Christmas carols te beluisteren en stukken uit de Messe für die Weihnachtszeit van A. Bauer. Naast werken die a capella worden gezongen, wordt het koor weer begeleid door Julian Jonker, die ook twee orgelintermezzo’s voor zijn rekening zal nemen. Ook de sopraan Jacomine van der Plas werkt mee, onder andere met twee solostukken.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Jeroen Bosman.

Het concert wordt gehouden op vrijdag 16 december in kerkgebouw De Fontein, Willem de Zwijgerlaan, Katwijk. Aanvang 20.15 uur, deuren open om 19.45 uur. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij de leden, bij Adri van Rijn, tel. 071-4029682 en op de avond zelf bij de kerk.




Workshop kerstversiering maken in Makersplaets

workshop n Het is bijna kerstmis en dat betekent natuurlijk ook dat de kerstboom weer opgetuigd kan worden. 


Slingers, kaarsjes, kerstballen, kerstengelen, je kan het zo gek niet bedenken of het kan de boom in. Kom donderdag 15 december van 18.30 tot 19.45 uur naar de workshop Illustratie: maak je eigen kerstversiering in de Hoofdbibliotheek. In deze illustratieworkshop ontwerp je een kerstfiguur of een object en werk je dit uit op een houten schijf die je op kunt hangen in de kerstboom. Zo wordt jullie eigen kerstboom nóg mooier! Lizzy van Talldoor Art gaat je helpen.


Meedoen?

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 t/m 14 jaar en vindt plaats op donderdagavond 15 december van 18.30 tot 19.45 uur in de Makersplaets van de bibliotheek. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.


Kerst-aanbiddingsavond      in Tripodia

kerstliederen n Op zondagavond 11 december houdt baptistengemeente Katwijk/Rijnsburg een kerst-aanbiddingsavond. 

Samen bekende kerstliederen zingen onder leiding van een goede band. De avond wordt gehouden in Tripodia en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.


Na afloop is er voor alle bezoekers een lekkere kop warme chocolademelk, koffie of thee met wat lekkers erbij. Iedereen is van harte welkom.


Kerstavond bij Sion

wijkavond n Op woensdag 14 december houdt de hervormde wijkgemeente Sion weer haar jaarlijkse Kerstwijkavond, waar iedereen hartelijk welkom is. 


Wijkpredikant dr. G. van Zanden zal de kerstmeditatie houden. Het thema is ‘Oosterse wijsheden.’ Mevrouw Eef van Zanden zal het kerstverhaal vertellen. Medewerking wordt verleend door mannenkoor ‘De Bovenstem.’ Er is veel tijd voor samenzang en onderlinge ontmoeting. 

De Kerstavond vindt plaats in de grote zaal van Het Anker, Voorstraat 74, en begint om 20.00 uur. Ontvangst vanaf 19.30 uur met koffie of thee. 

Wie aan huis gebonden is kan de avond volgen via livestream op www.hervormdkatwijk > Het Anker.