De vogelvrouwen streden maar verloren nipt. De vogelvrouwen streden maar verloren nipt. Foto: PR

Rijnvogelvrouwen even vleugellam

Algemeen Sport

Soms zijn er van die dagen, dat het er gewoon niet inzit. Afgelopen zaterdag was zo’n dag voor het eerste vrouwenteam van FC Rijnvogels.

De ontmoeting tussen FC Rijnvogels en Saestum mag als een topwedstrijd in de hoogste klasse van het vrouwen amateurvoetbal bestempeld worden. Beide teams draaien al een aantal jaren mee in de top van deze klasse. Rijnvogels is na een stroeve start langzaam omhoog geklommen, waar Saestum juist soms verrassend punten liet liggen.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging het spel gelijk op en probeerde beide teams tot aanvallen te komen. In de eerste 15 minuten had Rijnvogels een lichte overhand, maar kon net als de opponent geen echte grote mogelijkheden voor het doel van de tegenstander creëren. De wedstrijd is 20 minuten oud als Saestum meer de overhand in de wedstrijd krijgt en de druk op het doel van Rijnvogels opvoert. Een schot van afstand, dat net naast gaat, is daarvan het bewijs.

Rijnvogels probeert met een enkele uitval nog naar voren te spelen. In de 23e minuut levert dat een corner op die naast getikt wordt. Tien minuten later is het even link achterin, als keepster Kaylee Ruitenbeek een bal aan de voet niet goed verwerkt. Ze raakt de bal kwijt , maar gelukkig is de rest va de verdediging alert en kan de bal uit de doelmond verwerkt worden. Saestum laat zien dat het de zaakjes op orde heeft en komt in de 41e minuut op voorsprong als een bal van de linkerkant over alles en iedereen heen gaat en bij de tweede paal kan worden ingetikt 0-1.

Na de rust moet Rijnvogels op zoek naar de gelijkmaker, maar het zit er vandaag gewoon niet in. Hoe hard er ook gewerkt wordt Seastum is vandaag gewoonweg beter. Tactisch heeft het goed door waar het gevaar van Rijnvogels vandaan komt en daar heeft het een uitstekend antwoord op gevonden.

Waar normaal Rijnvogels ijzersterk in is wordt het vandaag vleugellam gemaakt en wordt het gedwongen om te verdedigen. Het is Saestum dat aanvalt en de enige echte mogelijkheid krijgt in de tweede helft als in de 72e minuut de bal op de lat van Rijnvogels terecht komt. Rijnvogels wisselt nog wel , maar ook die omzettingen kunnen het spelbeeld niet veranderen. Rijnvogels moet gelaten zijn meerdere in Saestum erkennen en volgende week in Arnhem maar weer voor de punten gaan.

Men hoeft zich niet te schamen voor deze verloren wedstrijd. Er is veel strijd geleverd. Even een kink in de kabel na een mooie reeks overwinningen zo moeten we er naar kijken. Verliezen van een club als Saestum kan altijd gebeuren. Ze staan niet voor niets al jaren in de top.