Lotte van Kruistum was topscoorster tegen Basketbal Academy Limburg. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Sportiff Grasshoppers pakt dubbele zege

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen week goede zakengedaan. De ploeg van Renate Sluijs en Robin van der Bilt won afgelopen donderdag in sporthal Cleijn Duin van Topkip Lions met 71-62. Zaterdag werd in Weert gewonnen van de Basketball Academy Limburg met 80-41.

Tegen Lions begon Grasshoppers wat stroef aan de wedstrijd wat resulteerde in een achterstand bij rust (28-32). Na rust herstelde de thuisploeg zich en nam de leiding over om deze vervolgens niet meer weg te geven. Eindstand 71-62.

In de uitwedstrijd tegen Basketball Academy Limburg behaalde Sportiff Grasshoppers een regelmatige overwinning met bij vlagen prima aanvalsspel. Via 41-17 bij rust klonk bij 80-41 het eindsignaal.

Donderdag in de doordeweekse wedstrijd tegen Topkip Lions had coach Renate Sluijs nog en “roestig” team gezien na bij 3 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld. Vaak een stap te laat in de defensie en te weinig rebounds gepakt. De 2e helft was donderdag beter verzorgd: “Er is meer beweging in de aanval, wat ruimte creëert, waardoor we de basket makkelijker vinden en de wedstrijd winnend afsluiten”.

Zaterdag ging het alweer soepeler, coach Sluijs was tevreden: ‘Een goede intensiteit vanaf de start. Zowel verdedigend als aanvallend stonden we op het veld er voor en met elkaar. Een hele lekkere wedstrijd, waarin iedereen een bijdrage heeft geleverd.’

De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Jolly Jumpers. De wedstrijd begint om 18.30 uur.