Sjansee was de grote winnaar van het NK G-Dansen in Clein Duijn. | Foto: pr
Sjansee was de grote winnaar van het NK G-Dansen in Clein Duijn. | Foto: pr Foto: pr

Dansfeest met een gouden rand

dansfeest n Na lang wachten mocht Dansclub Sjansee het officiële NK G dansen houden. Een twintigtal vrijwilligers was druk bezig geweest om sporthal Cleijn Duin om te toveren tot een volwaarding danspaleis waar zaterdag het gigantische feest los brak.


Al snel stroomde het danspaleis vol. Om 10.15 uur waren er bijna 400 mensen binnen, wat een drukte en wat een bekroning op het werk van Dansclub Sjansee,

Om precies halfelf begon het NK. DVS speelde prachtig het Wilhelmus en hierna nam oud-wethouder Corien van Starkenburg het woord met een mooie speech en de woorden ‘hierbij verklaar ik het 14e NK G dansen officieel voor geopend’. 

Alle 96 dansparen stonden te trappelen, ze dansten allemaal de Tango, Engelse Wals en de Quickstep. Iedereen deed zijn of haar best. In de pauze was er een demonstratie van een wereldkampioen rolstoeldansen, wat een genot was om te zien. 

Na de pauze danste iedereen zijn of haar eigen finale. Na het spannende stuk was het tijd voor ontspanning. De Gebroeders KO maakten er een feestje van iedereen in de polonaise en het was echt feest. 

Na dit feest was het tijd voor nog een wedstrijd: de C.C.C. Masters. Ook hiervoor gingen alle 96 paren de dansvloer op om te swingen en te stralen. Iedereen deed z’n uiterste best om z’n mooiste cha cha cha neer te zetten. En dat is gelukt. Na rijp beraad van de jury was het zover. Er waren 6 finales en Sjansee stond met 2 dansparen in de finale. Het grote moment brak aan. ‘Onder druk, nogmaals je beste beentje voorzetten. O, wat deden ze het knap, in onze ogen toen al winnaars’, vertelt Marco van Rijn. 

Na wat ontspanning was het tijd voor de prijsuitreiking. ‘De namen werden opgenoemd van 6 naar 1. Wij mogen vol trots zeggen dat wij de plaatsen 3 en het allerhoogste podium bemachtigd hebben. Dansclub Sjansee is de grote kampioen het officiële NK G Dansen’, aldus een trotse Van Rijn. Zo kwam er na een hele lange voorbereiding een onvergetelijke dag met een gouden rand. Hierna vertrok iedereen weer naar zijn eigen woonplaats met het allermooiste cadeau. Een prachtige glimlach en een medaille van goud.