De eerste wijkdag bij wijkvereniging NNO was een groot succes. | Foto: pr
De eerste wijkdag bij wijkvereniging NNO was een groot succes. | Foto: pr Foto: pr

Eerste wijkdag Noord Noordoost geslaagd

wijkfeest n Wijkvereniging NNO organiseerde op woensdagmiddag 21 september voor de eerste maal een wijkdag op het speelterrein voor wijkgebouw ’t Zandgat in Katwijk aan Zee. Vooraf werd gehoopt op een minimale deelname van ongeveer 100 kinderen vergezeld van één of meer ouderen.

Via de leden en met flyers en social media was bekendheid gegeven aan de wijkdag. Bij het plaatsen van de springkussens stonden de kinderen al te wachten op de start van het evenement. Bij de start stroomde kinderen en volwassenen allengs toe wat tot een groep van minimaal 150 kinderen leidde wat resulteerde in een zeer succesvolle dag.

Twee jongerenmedewerkers van het Welzijnskwartier hielden een minivoetbaltoernooi op het speelveldje voor het wijkgebouw. Veel jongens maar ook enkele meisjes deden mee met dit sportieve event. Veel meisjes lieten zich schminken met een bijbehorende glittertattoo op het gezicht of arm.

Gedurende de gehele middag waren de kinderen te vinden op de springkussens, waarbij de grote stormbaan veruit favoriet bleek te zijn. Na het voetbaltoernooi gaven verschillende groepen meisjes van Majorette Desiree optredens op het speelveldje. Zij konden hierbij rekenen op zeer veel belangstelling van de aanwezige kinderen en ouders.

Om even tot rust te komen was er een terras ingericht voor het wijkgebouw om wat te drinken en te eten. Voor de ouderen was koffie en thee en te verkrijgen. Sjoelen, dammen, ringwerpen en stoepkrijten waren de wat minder intensieve activiteiten die ook op veel belangstelling konden rekenen.


Het weer zat goed mee wat mede zorgde voor een vlekkeloos verloop. Slechts enkele pleisters waren nodig om wat kleine schaafwonden snel te helen.

Veel kinderen en ouders hebben zo kennis kunnen maken met de activiteiten van de Wijkvereniging NNO. De wijkvereniging kijkt terug op een zeer geslaagde dag die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.


Soep- en ontmoetingsdag Hortus Kariva

ontmoeting n Van 26 september tot 6 oktober vindt de week van de ontmoeting plaats. Ook in de gemeente Katwijk worden tijdens de DoeMeeWeken leuke activiteiten georganiseerd. Net als vorig jaar organiseren Buurtsoep Katwijk en stichting Maatjesopmaat op zaterdag 1 oktober een activiteit op de sociale moestuin Hortus Kariva waar ontmoeting centraal staat. De soepen zijn met liefde gemaakt door vrijwilligers van Buurtsoep en smaken fantastisch.

Tijdens deze middag is er ruimte om gezellig met elkaar in contact te komen en te genieten van het groen dat de tuin biedt. Het uitdelen van de soep start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur en is geheel kosteloos. Ook wordt er gezorgd voor stokbrood met smeersels, koffie, thee en frisdrank. Naast de deelnemers van de sociale moestuin en de vrijwilligers van Buurtsoep Pnielkerk doen wij een oproep aan de inwoners van de gemeente Katwijk om langs te komen en te genieten van een gezellige middag.


De tuin is toegankelijk voor mensen in een (elektrische) rolstoel, rollator en scootmobiel. Houd er wel rekening mee dat er geen sanitaire voorziening is op de tuin, deze is wel aanwezig tegenover de tuin bij het tankstation de Shell. 


Routebeschrijving 

Vanaf de Molentuinweg: loop richting de Tulpstraat, sla rechtsaf naar de Hyacintstraat, na 15 meter slaat u rechtsaf richting het viaduct, loop onder het viaduct door en sla de eerste meteen linksaf, na ongeveer 150 meter ziet u aan de rechterzijde een bord met ‘zanderijtuinders 2.0’, sla rechtsaf en loop het pad af richting de sociale moestuin Hortus Kariva. Uiteraard kunt u de tuin ook vinden door in de navigatie ‘Hortus Kariva’ in te voeren.


Gezinsviering in H. Joannes de Doper

gezinsviering n Kinderen van De Vrolijke Noot die prachtige liederen zingen, een collecte voor kinderen in de sloppenwijken van Kibera in Kenia in het kader van een project voor Wereldmissiedag van de kinderen en de zorg voor de natuur waar Franciscus van Assisi centraal staat.

Zondag 2 oktober om 9.30 uur is het thema van de gezinsdienst dan ook ‘Dierenliefde van Franciscus’ en de voorganger is pastor Kees van Vliet. De kerkdeuren gaan aan de Kerkstraat 70 al om 9.00 uur open. 

Het thema wordt in de viering vertaald in teksten en gebeden. De verjaardag van Franciscus, 4 oktober, is sinds 1930 in Nederland verbonden aan Werelddierendag. Hij zorgde in zijn leven voor de planten, de dieren, kortom… de zorg voor onze moeder aarde. Dan past in deze viering ook mooi de Wereldmissiedag van de kinderen. Na afloop van deze gezinsviering krijgen alle kinderen bij de kerkdeur ook een plaatje van Franciscus met tekst en vogelzaadjes aangereikt. 

Er wordt dit weekend in alle katholieke kerken stilgestaan bij de kinderen in de sloppenwijken van Kibera in Kenia. 

Het drinkwater moeten de mensen daar zelf halen bij waterstations. Er is geen riolering. Er zijn geen verharde wegen en geen huizen van steen. 

Hier wonen de armste mensen en ze wonen vlakbij een grote afvalberg. En het is er niet veilig. Daarom is de collecte voor dit doel van Wereldmissiedag van de kinderen bestemd.

Zaterdag 8 oktober zingt De Vrolijke Noot ook op uitnodiging om 12.30 uur in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Daar maken ze ook een mooi dagje uit van vergezeld door een bus parochianen die deze dag mee willen beleven.