Kamerkoor Cantilene geeft najaarsconcert

Kamerkoor n Cantilene hoopt vrijdag 7 oktober haar najaarsconcert te houden. Door alle maatregelen rond corona moest het koor eerdere concerten annuleren. Het koor heeft echter niet stilgezeten en heeft voor het komende optreden een mooi programma samengesteld.

Zoals men van het kamerkoor mag verwachten staat er een mix van a capellamuziek op de rol en liederen met begeleiding van orgel of piano. Begonnen wordt met werken van Schütz, Schubert, Mendelssohn-Bartholdy en Bruckner. Daarna de 1e Petit messe solenelle, vier deeltjes vrolijke muziek van de componist Joseph Concone. Daarna muziek van Mendelssohn-Bartholdy, Rheinberger en Albert de Klerk. Afgesloten wordt met een blok van de Engelse componisten Karl Jenkins, John Rutter, Cat Stevens en Sir Arthur Sullivan.

Het koor wordt op piano en orgel begeleid door Julian Jonker. Hij zal tevens twee intermezzo’s verzorgen, waarin hij het bekende Wachet aus ruft uns die Stimme van Bach en Prière à Notre Dame uit de Suite Gothique van L. Boëllmann op het orgel ten gehore brengt. De algehele leiding is in handen van dirigent Lorenzo Papollo.

Het concert wordt gehouden in kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan. Aanvang 20.15 uur. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar aan de kerk, bij de leden en Adri van Rijn, tel. 4029682.


Nieuwe leden

Overigens kan het koor nog versterking gebruiken, met name tenoren en bassen. Het concert is voor geïnteresseerden daarom een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken met Cantilene.


Na het concert start het koor met het instuderen van het repertoire voor het kerstconcert op 16 december. De repetities worden gehouden op maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerklaan te Katwijk aan den Rijn.


Italiaans leren bij K&O

cursus n Er zijn bij K&O nog enige plaatsen vrij bij de avondcursussen Italiaans, u kunt kiezen uit niveau 1 en 2. 

Start Italiaans 1: maandag 26 september. Tijd: 20.30-21.45 uur. Prijs: 24 lessen voor 152 euro.

Start Italiaans 2: maandag 26 september. Tijd: 19.15-20.30 uur. Prijs: 24 lessen voor 152 euro.


Inschrijven kan via de website: www.kenokatwijk.nl of aan de balie van het kantoor, Sluisweg 16 in Katwijk aan Zee, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur.