Kritiek

Ja beste lezers, kritiek en kritiek is twee. Het is natuurlijk altijd al zo geweest dat ergens kritiek op leveren heel makkelijk is. De ene keer is het terecht en de andere keer onterecht, maar dat is en blijft altijd zo.


Het is nu alweer ruim twee maanden geleden dat we kritiek hebben geuit op het realiseren van een scootmobielruimte in De Zwanenburg. In die column werd kritiek geuit op de voortgang van deze ruimte. We hebben het ook gehad over het voordelige plan dat plaats moest maken voor het vele malen duurdere plan. Je denkt dan oké, als men het zo wil dan moet het maar zo. 

We hebben gewezen op de veiligheid in de Zwanenburg vanwege het parkeren van de scootmobielen. Maar wat gebeurt er? Helemaal niets, niets en nog eens niets, in één woord schandalig! 

Gemeente neem dit toch ter harte en doe er wat aan en maak deze ruimte waar het voor bedoeld is, een echte scootmobielruimte, maar niet een ruimte waar Welzijnskwartier nu een knus stekkie van heeft gemaakt om daar leuke dingen te doen. 

Van AOBK-zijde geen kwaad woord over Welzijnskwartier want de samenwerking is prima. En logisch dat ze denken, als de ruimte toch niet gebruikt wordt waarom zullen wij er dan niet iets leuks van maken. Maar beste gemeenteraadsleden dit kan toch echt niet de bedoeling zijn en ga er alsjeblieft niet nog eens een paar maanden over vergaderen maar kom in actie. Voltooi die scootmobielruimte!

AOBK Lady’s Day

Op maandag 12 en 19 september hebben ongeveer 100 dames gebruik gemaakt van de Lady’s Day. We vertrokken met de bus naar Boskoop naar Van der klooster mode, na de koffie met gebak kreeg men een heuse 50+ modeshow voorgeschoteld en na het nuttigen van een heerlijke lunch werden de groepen gesplitst. Men kon de geshowde kleding bekijken en vrijblijvend wel of niet kopen. Ook werd er een leuke quiz gehouden waarbij men een waardevolle hoofdprijs kon winnen. 

Na een advocaatje met slagroom keerden we weer huiswaarts en kon men terugzien op twee zeer geslaagde dagen. Volgend jaar bestaat van der klooster mode 45 jaar en is de AOBK weer uitgenodigd om met de dames, die zich opgeven, weer op bezoek te komen. We hebben weer twee datums voor 2023 en hopen hier, te zijner tijd, op terug te komen. 

Rest nog te melden dat er op 30 september een bingomiddag is. Voorafgaand aan deze middag is er van 14.00 tot ongeveer 14.25 uur een stukje info over mondhygiëne bij ouderen. Wil u niet naar de bingo maar wel naar de info, kom gerust langs. U kunt dan na het infomoment weer huiswaarts gaan. Let ook op onze nieuwe website: www.aobkatwijk.nl