KBM Groep sponsort Kidsrun

loopevenement n KBM Groep heeft naast de andere sponsoren, ook hun naam verbonden aan de Halve van Katwijk, Katwijks’ grootste hardloop- en wandelevenement. 

Op zaterdag 24 september zal de uitgestelde 38e editie van de Halve van Katwijk plaatsvinden. KBM Groep heeft zich verbonden aan de drie hardloopafstanden voor de jeugd.


Sinds 2019 kent de Kidsrun drie hardloopafstanden: De 1 kilometer voor de jeugd van 6 t/m 9 jaar, de 2 kilometer (10 t/m 12 jaar) én de 3 kilometer ofwel Tienerrun voor jongens en meisjes in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar.

Onlangs werd de sponsorovereenkomst getekend door Jan Bart van der Plas, commercieel directeur KBM Groep en Dick van Belen, bestuurslid Stichting Halve van Katwijk.


Dick van Belen: ’Deze najaarsklassieker moet je een keer beleven, dat kan op zaterdag 24 september. Dit hardloop- en wandelevenement voert je door de prachtige omgeving van Nationale Park Hollandse Duinen. Trots dat naast de andere trouwe sponsoren ook het Katwijkse familiebedrijf KBM Groep zich heeft aangesloten bij de sponsorgroep.’

Jan Bart van der Plas: 'Veel van onze medewerkers zijn actief in het plaatselijke en regionale verenigingsleven. Wij ondersteunen goede doelen, (sport)verenigingen en evenementen die passen bij de cultuur van KBM Groep en een bijdrage leveren aan de gemeenschapszin en betrokkenheid. Een vereniging kan het niet alleen met hun leden en vrijwilligers, dat geldt ook voor de bijdrage van alleen sponsoren of alleen gemeente. Je hebt nou eenmaal èlkaar nodig om het circus te laten draaien!'


Naast de KBM Groep hebben Vitaal fysiotherapie (21.1 kilometer), Oostingh ASK Romein (15 kilometer) en Running Center Katwijk (10 kilometer) hun naam verbonden aan een hardloop-afstand. Heemskerk fresh & easy doet dat niet alleen voor de 5 kilometer hardloopafstand maar ook voor de drie wandelafstanden (10, 15 en 21 kilometer). De Toekomst Groep sponsort de Businessrun (10 kilometer).

 Voor meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl


Collecte Woord en Daad

collecte n Van 17 tot 29 oktober collecteert Woord en Daad huis-aan-huis voor een project voor straatkinderen in Addis Abeba en adoptiekinderen in Ethiopië.         

Jonge kinderen op het platteland in Ethiopië laten vaak alles achter zich om te vertrekken naar de grote stad Addis Abeba omdat er in de arme gezinnen te weinig geld is om naar school te kunnen gaan en om voldoende te eten. De kinderen hopen in de stad geld te kunnen verdienen om hun familie te steunen, maar de realiteit van een leven op straat is zwaar. Mensenhandelaren spelen hierop in met nare gevolgen voor de kinderen.

Hope for Justice vangt jaarlijks ongeveer 100 straatkinderen op in opvangcentra in Addis Abeba, waar ze naast onderdak en voedsel ook (psychologische) hulp krijgen om uiteindelijk weer terug naar huis te kunnen. Deze straatarme kinderen krijgen weer hoop op een betere toekomst door een bedrijf te starten, een vak te leren of te studeren. 

Het Woord en Daad-comité steunt via het adoptieprogramma ook kinderen in nood uit Ethiopië. Deze kinderen krijgen financiële ondersteuning tot ze zelfstandig verder kunnen. Door deze financiële adoptie kunnen de kinderen naar school en krijgen ook zij een betere toekomst door een vak te leren en uit de armoede te komen. Ook hier collecteren we voor. Momenteel is er door aanhoudende droogte en hoge voedselprijzen een hongersnood. Deze collecte is hard nodig.