Blokfluitles vormt de basis voor andere muziekinstrumenten. | Foto: pr
Blokfluitles vormt de basis voor andere muziekinstrumenten. | Foto: pr Foto: pr

Doe Mee Festival

meedoen n Op zaterdag 17 september van 10.00-16.00 uur is het marktplein naast het zwembad de hotspot voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kunnen inwoners en streekgenoten meedoen met verschillende activiteiten tijdens het Doe Mee Festival. Heb je zin in een leuke dag? Dan is dit festival echt wat voor jou. 

Naast veel gezelligheid, ruime aanwezigheid van lokale verenigingen die jou graag willen leren kennen zijn er leuke en diverse workshops, activiteiten & optredens. Op dit festival heb jij de kans om te proeven wat het verenigingsleven in 2022/2023 te bieden heeft. Word enthousiast van dans, kunst, muziek en nog veel meer.


Het festival is de start voor de Doe Mee Weken. Deze campagne is een initiatief voor inwoners van gemeente Katwijk om mee te doen aan leuke activiteiten van lokale verenigingen, buurtinitiatieven en organisaties, waarmee inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Daarnaast besteden we aandacht aan speciale thema's: 'Ik Toon - Week van de Amateurkunst', 'Week van de Ontmoeting' (voorheen Week tegen Eenzaamheid), 'Nationale Sportweek', 'Burendag', 'De Week van Toegankelijkheid' en 'Coming Out Day'.


Organisaties kunnen zich tot 24 augustus aanmelden door middel van een e-mail naar doemeefestival@welzijnskwartier.nl of door te bellen naar Welzijnskwartier (071-4033323  Dalit, William of Asli).


Blokfluiten leer je bij UNI

muziekles n Voor kinderen vanaf 6 jaar die willen beginnen met muziek maken, start UNI Katwijk weer met een nieuwe klas voor blokfluitles. Op speelse wijze raken kinderen vertrouwd met muziek, noten lezen en samenspelen.

In 2016 is UNI Katwijk succesvol gestart met het Blokfluitfeest. Een ontzettend leuke manier voor jongens en meisjes van 6/7 jaar, om op een speelse en gezellige manier kennis te maken met muziek, noten leren lezen en samen muziek te maken.

Tijdens deze lessen maken de kinderen ook kennis met andere muziekinstrumenten. 

Na de zomer start er weer een nieuwe klas, dus dít is de kans om je zoontje of dochtertje op te geven voor de gratis proefles en te ervaren hoe leuk muziek maken voor kinderen is.

De lessen worden iedere maandagmiddag gegeven in het verenigingsgebouw van UNI Katwijk. 

Opgeven of meer info via opleiding@uni-katwijk.nl


Loterij Ladies’ Circle                brengt flink bedrag op

opbrengst n Ladies’ Circle aan Zee hield zaterdag 9 juli tijdens de Katwijkse Vrijmarkt een enveloppenloterij, waarmee zo’n driehonderd prijzen gewonnen konden worden. Vele enthousiaste deelnemers gingen met één of soms wel meer prijzen naar huis. De loterij was zo populair, dat ruim voor het einde van de vrijmarkt alle enveloppen al waren uitverkocht.

Maar het draaide met deze actie eigenlijk niet om het blij maken van de deelnemers. De volledige opbrengst van de loterij, in totaal €2.514, werd bijeen gebracht voor de patiëntenvereniging HCHWA-D. 

Onlangs werd de cheque namens de vereniging in ontvangst genomen. Zij waren aangenaam verrast. ‘Ik had zo’n hoog bedrag eerlijk gezegd niet verwacht’, aldus voorzitter Henk Hueting. ‘Maar het komt natuurlijk goed van pas!’

De vereniging zet zich in voor het stimuleren van onderzoek naar de Katwijkse Ziekte, maar zij ontplooit ook andere initiatieven. De opbrengst van de loterij kan de vereniging bijvoorbeeld goed gebruiken voor ‘Het Boshuys’: een prikkelarme woning op het terrein van De Wilbert die onlangs in gebruik werd genomen. 


De prijzen die gewonnen konden worden varieerden van sleutelhangers tot bossen bloemen, waardebonnen, kledingstukken en andere waardevolle prijzen. Alle prijzen werden gul beschikbaar gesteld door lokale ondernemers, die door Ladies’ Circle aan Zee op sociale media al eerder uitgebreid in het zonnetje werden gezet.