Wandeling door de duinen

natuur n Woensdagavond 17 augustus organiseert het IVN regio Leiden i.s.m. Stichting Duinbehoud de laatste zomeravondwandeling van dit jaar door het duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

De wandeling start om 19:30 uur bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg en duurt circa 2 uur.

Diverse gidsen vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos!

De wandeling is gratis en voor alle leeftijden.

Advies: kom zo mogelijk op de fiets. Voor wie met de auto komt is het betaald parkeren. Neem een jas of trui mee, het kan ’s avonds al flink afkoelen.


Schoon strand

opruimen n Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour ruimen duizenden vrijwilligers de héle Noordzeekust op. 

Zaterdag 13 augustus is het strand tussen Katwijk en Noordwijk aan de beurt. De etappe start bij strandpaviljoen Willy Zuid. Tussen 11.00 en 17.00 kunt u bij de Noordzeekraam opruimmaterialen lenen om een handje te helpen.


André van Vliet speelt in Vredeskerk

Orgel n Op dinsdag 16 augustus om 20.15 uur vindt in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 het op één na laatste zomerconcert plaats. De bekende musicus André van Vliet zal dan achter de klavieren van het Bätzorgel plaatsnemen. De entree bedraagt 7,50 euro. Jongeren t/m 14 jaar vrij toegang.

Op 9-jarige leeftijd begeleidde Van Vliet al kerkdiensten in zijn woonplaats. Hij studeerde bij Herman van Vliet en later op het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven. Die studie rondde hij met succes af door middel van een eindexamen orgelspel. Al tijdens zijn studie breidden zijn muzikale activiteiten zich uit en gaf hij concerten met koren of als solist.