Drie-Kerken-Boodschap

muziek n In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden zondag 21 augustus van 15.00 - 17.00 uur de deuren van de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal tweehonderd belangstellenden. 

In elke kerk is een muzikaal onderdeel van de ‘Walking Message’ te beluisteren met als thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’. In populaire muziek worden deze woorden vaak gebruikt. Natuurlijk wordt er na afloop van 17.00 tot 16.00 uur in de Open Hof Kerk, na de afsluitende woorden van de voorzitter van de OV Katwijk aan den Rijn, ook aan de inwendige mens gedacht. 


Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: "Geweldig om te zien dat we na de ‘Walking Lunch’ van 2019 en het ‘Walking Concert’ van 2021 het nu weer zonder beperkingen kunnen organiseren. We kunnen vaststellen dat de samenwerking tussen de drie kerken enthousiast verloopt en dat is toch geweldig. Geloof, Hoop en Liefde ten gehore brengen met muziek en zang. Dat gaan de bezoekers beleven op een eigentijdse manier.”  


De ontvangst is om 14.40 uur bij de H. Joannes de Doperkerk. Daar begint om 15.00 de ‘Walking Message’ met een optreden van het kinderkoor De Vrolijke Noot met liederen over ‘Geloof’. Om 15.30 uur loopt de hele groep naar de Dorpskerk om te luisteren naar het koor Voice of Joy rond het thema ‘Hoop’. Om 16.15 uur gaat iedereen naar de Open Hof Kerk voor een optreden van Cees Wassenaar en zijn muzikale vrienden rond het thema ‘Liefde’ met liederen uit de kleinkunst. Het geheel wordt gepresenteerd door wethouder Jacco Knape. Om 17.00 uur sluit de groep deze ‘Walking Message’ af met een hapje en een drankje. 


Ouwehand: ,,Deze unieke DrieKerkenBoodschap wordt georganiseerd voor alle belangstellenden. Hierbij wordt met deze prachtige Oranje-activiteit het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde' middels mooie liederen ten gehore gebracht. Zeker in deze roerige tijden is dit thema dan ook zeer actueel. Om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot 10 jaar mogen gratis deelnemen. De tweehonderd kaarten zijn t/m vrijdag 19 augustus te koop bij ‘Kluswijs' en ‘De Roskam'. Lopen en luisteren naar ‘Geloof, Hoop en Liefde' in drie kerken, wat voor jou deze zondagmiddag 21 augustus?”