Vanaf nu kan men zich weer aanmelden voor het NK Touwtrekken in de Branding. | Foto: PR
Vanaf nu kan men zich weer aanmelden voor het NK Touwtrekken in de Branding. | Foto: PR Foto:

'Noordzee Zomerfestival is en blijft gratis'

festival n In de eerste volle week van augustus staat traditioneel het Noordzee Zomerfestival op de Katwijkse toeristische agenda. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om het publiek 9 dagen gratis vertier voor te schotelen. En dat is gelukt. 

Het muziekprogramma liegt er niet om met o.a. Queen-tribute, Prince-tribute, Heeren van Haerlem en Support Act. Ook poppodium The Pocket doet weer mee. 


Nieuw dit jaar is de Pasar Malam op woensdag van 14.00 tot 21.00 uur. Een oriëntaalse markt vol entertainment, met natuurlijk lekkere hapjes en gezellige muziek. 

Het gratis van NZF-concept blijft overeind. Liever niet organiseren, dan entree heffen, aldus Arie Nijgh. ‘De gemeente Katwijk, Fonds 1818 en het bedrijfsleven steunen ons juist hiervoor. De subsidie en sponsoring is - ook om die reden - goed aan ons besteed.’


‘Naast een klinkend muziekprogramma zijn er overdag veel activiteiten voor jong en oud. Er zijn diverse clinics, het zomerplein, de Nationale klederdrachtmanifestatie met deelnemers uit 20 dorpen, en ook veel ontspanning en spelletjes voor de jeugd. Dit concept bestaat al sinds de eerste editie in 2003’, aldus Nijgh. 

‘Op maandagavond hebben wij een speciale avond voor mensen met een beperking. Op deze avond verwachten we ruim 900 bezoekers voor een gezellig feest met o.a. Frans Bauer.’

Het Noordzee Zomerfestival is meer dan alleen muziek en een bierpomp. Ook aan sport en spel is gedacht, met de zeskamp ‘Expeditie Robinson’ en het N.K. Touwtrekken in de Branding als hoogtepunten. 

Aanmelden als team en individu kan via de site van NZF en het speciale mailadres nzfzeskamp@gmail.com 


Alle informatie over het Noordzee Zomerfestival staat op www.noordzeezomerfestival.nl


Doe mee met IkToon Katwijk 2022

kunstweek n IkToon Katwijk is de grootste explosie van amateurkunst in één week. Van 17 t/m 24 september staat Katwijk in het teken van kunst en cultuur. Katwijkse verenigingen, kunstenaars, artiesten en andere makers krijgen de kans zich te presenteren aan het publiek, in levenden lijve en online op IkToonKatwijk.nl Meld je snel aan. Meedoen is gratis.

Laat tijdens deze week jouw werk, droomproject of portfolio zien. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een openbare repetitie, performance, workshop, concert, lezing of door het houden van een expositie. Alle deelnemers liften mee in de PR-campagne via lokale media, IkToonKatwijk.nl, de #DoeMeeWeken en op social media.


Officiële opening

De officiële opening van IkToon Katwijk vindt plaats tijdens het Doe Mee Festival op zaterdag 17 september op het Marktplein in Katwijk aan Zee. 


Hier krijgen kunstenaars en verenigingen ook de kans zich te presenteren aan het Katwijkse publiek.
Wil je meedoen met IkToon Katwijk, heb je vragen of leuke ideeën? Dan horen wij dit graag! Neem dan zo snel mogelijk contact op via: cultuur@welzijnskwartier.nl
Bekijk de Katwijkse kunsten van vorig jaar op www.iktoonkatwijk.nl. Kijk voor de landelijke campagne ook op https://iktoon.nl/


De organisatie van IkToon Katwijk en de Week van de Amateurkunst is in handen van Welzijnskwartier in opdracht van de Gemeente Katwijk. Jongerenwebsite Kattuk.nl en het muziekplatform Kattuk.fm verzorgen de jongerenprogrammering i.s.m. de jongerencentra.


Windkracht 10 exposeert                                        ‘De Kust’ in Oude Redschuur

textiel n De strijd van tien vrouwen met de elementen leverde een bijzondere collectie textielkunst op. Onder de naam Windkracht 10 toonden tien textielkunstenaars voor het eerst gezamenlijk hun werk op Schouwen Duivenland tijdens de jaarlijkse grote Kunstschouw. In de haven van Burgsluis was het werk overgeleverd aan water, zon en heel veel wind.

De leden van Windkracht 10 komen in 2022 terug naar de kust en hebben dit ook als hun thema gekozen. In de Oude Redschuur, de voormalige botenloods van KNRM Katwijk aan de Rijnmond in Katwijk aan Zee, wordt hun textielkunst geëxposeerd.

Windkracht 10 bestaat uit Cherylin Martin, Cora de Kok, Dery Timmer, Dirkje van der Horst, Greet van Duijn, Hannelieke van de Beek, Hanny Couwenhoven, Kun Speelman en Toos Huisman.

De tentoonstelling is opgedragen aan Els van Baarle die eind vorig jaar overleed. Speciaal voor de tentoonstelling in de Oude Redschuur maakte ze een installatie waarin ze blauwdruk-techniek cyanotypie gebruikte.


De expositie is te zien van vrijdag 8 tot en met maandag 18 juli, alle dagen van 11.00 tot 19.00 uur. 

Tijdens de expositie is een aantal kunstenaars van Windkracht 10 aanwezig.