Pas op voor nieuwe babbeltruc

neppers n Politie Katwijk waarschuwt op social media voor een nieuwe babbeltruc: controle rookmelders. Vanaf 1 juli is het wettelijk verplicht om op elke etage van je woning een rookmelder te hebben. Helaas maken criminelen hier direct gebruik van. 

Criminelen gebruiken een zelf gemaakte identiteitskaart en komen ‘controleren op rookmelders’. Tijdens deze controle door de woning worden diverse waardevolle goederen en geld weggenomen. Laat niemand zomaar in huis. Gemeente en politie komen NIET controleren of je in het bezit bent van een rookmelder. 

Toch een verdacht persoon aan uw deur op dit onderwerp? Bel direct 112! www.rookmelders.nl


Bijeenkomst in De Wilbert                over dementie’

gedragsverandering n Als naaste van iemand met dementie kan het moeilijk zijn om te zien dat iemand zijn gedrag verandert. Wat is onbegrepen gedrag, hoe ontstaat het en hoe gaat u er mee om? Marente leert u het tijdens de bijeenkomst ‘Gedragsverandering bij dementie’ op woensdag 29 juni van 19.30 tot 21.00 uur in De Wilbert. 

Door meer te weten te komen over dementie, ontstaat er meer begrip en kan men beter inspelen op veranderend gedrag. Dit heeft een positief effect op de interactie met iemand met dementie. 

De professional van Marente deelt graag haar kennis en vaardigheden met de deelnemers. Deze themabijeenkomst is ook zinvol voor vrijwilligers in de zorg. 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Ledenservice Marente via tel. 071-409 32 23.

Kijk voor meer informatie op www.marente.nl/cursussen