Het team van Jan de Visboer in de vernieuwde marktkraam. | Foto: Piet van Kampen
Het team van Jan de Visboer in de vernieuwde marktkraam. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Jan de Visboer is trots op zijn nieuwe kraam

vernieuwd n Geen klant op de markt die er omheen kan, de nieuwe viskraam die Jan de Visboer enige weken geleden heeft aangeschaft. Hij is er samen met compagnon Henri de Jong trots op en terecht. Een frisse kleurencombinatie van blauw en wit met hier en daar een kleurig accent. Samen met de overkapping en statafels een perfect geheel.

Door Piet van Kampen

Vorig jaar nam Jan de Visboer de plaats van Wim Schaap op het Marktplein over. Het was even improviseren met de kraam van Schaap met daarnaast nog een aparte vitrine. 

Nu vormt het ambulante vispaleis van de ondernemer uit Bunschoten-Spakenburg een mooi en overzichtelijk geheel voor de klanten. Op een nieuwe inventaris zoals koeling en een bakoven werd niet bezuinigd. 

Passie

Alles straalt uit dat hier mensen met passie voor hun vak bezig zijn. Voor de vitrine staand loopt het water al in de mond. Een scala aan vis, vers, gerookt, gebakken of in snackvorm, maaltijden, het is een lust voor het oog. ‘Rechtstreekse inkoop in Scheveningen en IJmuiden staat garant voor verse kwaliteit’, vertelt Henri. 

‘De haring komt bij een bekende Katwijkse groothandel vandaan en snijden we vers van het mes.’ Jan vult aan: ‘De prijs/kwaliteitverhouding is prima en we hebben elke week vis- en maaltijden in de reclame. De kibbeling is van echte kabeljauw en dat proeft de klant’, weet hij uit ervaring.


Vrijheid, gezelligheid

De ondernemers houden van het marktleven. Op woensdag en donderdag staat hun kraam in Bunschoten-Spakenburg en op vrijdag en zaterdag spelen zij een ‘uitwedstrijd’ op het Marktplein in Katwijk. ‘Vrijheid, blijheid en gezelligheid. Leuk publiek ook in Katwijk al moesten zij eerst even aan ons wennen’, vertelt Jan. ‘Maar inmiddels weten zij dat wij goede kwaliteit leveren en groeit het aantal vaste klanten waaronder ook bedrijven, wekelijks’, klinkt een tevreden Jan de Visboer.


Noordzee Zomerfestival zit bomvol

presentatie n Het Noordzee Zomerfestival, dat van 4 t/m 13 augustus gehouden wordt op het strand in Katwijk aan Zee, heeft haar programma vrijdag gepresenteerd.

Olympisch medaillewinnaar Arno Kamminga wordt voor 3 jaar ambassadeur van het NZF. Na de huldiging van vorig jaar hebben zij er bewust voor gekozen om deze Katwijkse sportheld te steunen in zijn voorbereidingen richting de Olympische spelen van 2024 in Parijs.

Dit jaar is het er weer: het Zomercarnaval voor mensen met een beperking in samenwerking met de stichting Jan. Op maandag 8 augustus is de hele avond bestemd voor de zogeheten G-Groep. De avond wordt extra leuk door een gratis optreden van een van de grootste volkszangers van dit moment, Frans Bauer.

Samenwerking met het Genootschap Oud Katwijk levert een indrukwekkende Klederdrachtshow met klederdrachtgroepen uit het hele land, op dinsdag 9 augustus. Woensdag 10 augustus staat in het teken van de eerste Katwijkse Pasar Malam. De festivaltent in Indische sferen staat vol met kraampjes en uitstallingen. Er is genoeg te eten en te drinken. Daarnaast is dans en optreden van muzikanten uit de gordel van smaragd.

Ook op muzikaal gebied staat bij het Noordzee Zomerfestival samenwerking centraal. Op het Poppodium van café The Pocket zullen kleinschalige optredens zijn. Waarmee het Noordzee Zomerfestival de weg voortzet naar een Katwijk breed evenement. In negen dagen organiseert het NZF maar liefst 38 evenementen. Het waren er nog nooit zo veel.
Het festival begint al op 4 augustus met de Kickoff voor sponsors en genodigden. Op vrijdag 5 augustus is de publieksaftrap met de bekende Italiaanse Queen tributeband, Queen Vision.

Na het succes van voorgaande jaren staat er weer een dance-avond op het programma. Tijdens Full House on The Beach op zaterdag 6 augustus, draaien landelijk bekende DJ's. Speciale gast is Gregor Salto. Op 9 augustus staat een Prince-tribute op het podium. Nederlandstalige Rock op de donderdag staat garant voor een avond meezingen met Heeren van Haerlem en vrienden. De internationaal bekende partyband We Want More op zaterdag 13 augustus sluit het festival in stijl af. De avond Vrienden van Katwijk Live wordt georganiseerd de bekende Katwijkse band Support act.

Arno Kamminga is ambassadeur van het NZF