Gemeente moet schade betalen

vergoeding n De gemeente Katwijk moet drie woningeigenaren in de Molenwijk in totaal ruim 32.000 euro betalen vanwege schade tijdens rioolwerkzaamheden.

De woningeigenaren hebben in de eerste helft van vorig jaar onafhankelijk van elkaar schade aan hun woning gemeld.

‘De eigenaren stellen dat de schade is geconstateerd vanaf het moment dat een aannemer, in opdracht van de gemeente Katwijk, is begonnen met de aanleg van riolering’, staat in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de schade uit te keren.

De gemeente liet de schade beoordelen door hun verzekeraar. ‘Uit de expertiserapporten van de schade-expert blijken de schades zo goed als zeker te zijn veroorzaakt door de werkzaamheden’, is de conclusie.

De verzekeraar stelt, dat de schade is ontstaan door ‘het niet volledig opvolgen van het bemalingsadvies’ en daarom niet verzekerd is. Die 32.000 euro moet uit het project betaald worden.

Het college bekijkt daarom de mogelijkheid om de kosten te verhalen op de aannemer.


Zangdienst in Ontmoetingskerk

handen n In de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk is er zondag 22 mei weer een zangdienst. Aanvang om 18.30 uur. Voorganger: M. van der Linden. Thema van deze dienst is ‘Jullie zijn Mijn handen’. Muzikale medewerking wordt verleend door The Revival Singers uit Katwijk.