Hugo van Son: ‘Ik heb er veel zin en ook vertrouwen in’. | Foto: Piet van Kampen
Hugo van Son: ‘Ik heb er veel zin en ook vertrouwen in’. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Snackbar De Meeuw voor echte Vlaamse frieten

nieuw n Sinds begin december van vorig jaar prijkt er op de snackbar op de hoek van de Kanaalweg bij het gemaal een nieuw bord: ‘De Meeuw Vlaams Friethuis’. De echte liefhebber krijgt dan direct al trek en zal er ongetwijfeld een keer binnen wippen om de smaak te kunnen proeven. ‘Want ik ga voor de allerbeste kwaliteit’ is het credo van de nieuwe eigenaar Hugo van Son. 

Door Piet van Kampen

Van Son (31) is een geboren Brabander maar de familie stamt uit de Bollenstreek. Als jongen zag hij ooit de zee en dat is hem bij gebleven. Zodanig zelfs dat hij een jaar geleden in de regio is komen wonen omdat de zee hem bleef fascineren. Hoe kan het lopen in het leven? Hugo ging een patatje eten bij snackbar De Heeren van Katwijck en raakte in gesprek met de eigenaar. ‘Ik wil deze snackbar wel van jullie kopen’, gooide hij een balletje op. ‘We waren er vrij snel uit’, lacht de nieuwe eigenaar, die met veel elan en ondernemersgeest de toko overnam.


Een sprong in het diepe? Van Son: ‘Het is een gevoel van keuze en het verstand. Ik wilde eigenlijk weer terug naar de omgeving van mijn familie maar de zee trok mij het meeste. Ik ben verliefd geworden op deze plek, eigenlijk in de natuur met de zee en duinen om mij heen maar ook weer dicht bij de mensen. Alles viel hier voor mij samen’, geeft de enthousiaste jonge ondernemer aan om zijn keuze degelijk te onderbouwen. ‘Ik heb er veel zin en ook vertrouwen in’.


Ervaring

Van Son heeft zijn opleiding gevolgd op de Hotelschool in het Belgische Koksijde en heeft gewerkt in horecabedrijven in Frankrijk, Oostenrijk en Engeland. Hier deed hij en schat aan ervaring op. Voldoende om vol vertrouwen een eigen zaak te beginnen. 

De eerste reacties na de overname in december waren uiterst positief. ‘Niet alleen in de zaak maar ook op internet', klinkt het tevreden. Het is logisch als je goede producten aan de man brengt. Van Son: ‘Naast de Vlaamse frieten en mayonaise heb ik appelpunten bij de koffie waarvan de appelen van de hier in de regio bekende Olmenhorst in Lisserbroek komen. De broodjes en het vlees voor stoofvlees en de hamburgers komen bij bekende lokale ondernemers vandaan. Stoofvlees en satésaus bereid ik in eigen keuken en binnenkort komen daar meer eigen gemaakte producten bij. Ook vegetariërs kunnen bij mij zeker terecht', blikt de ondernemer vooruit. ‘Een enthousiaste vaste medewerkster om mij te helpen' is zijn wens.


Momenteel is het nog ter plaatse bestellen en meenemen of vooraf bestellen en bij voorkeur online via www.vlaamsfriethuisdemeeuw.nl of eventueel telefonisch op 071-7854380. De openingstijden in de winter zijn woensdag en donderdag van 17.00-20.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur.


Horeca open uit protest

demonstratie n Sommige horecaondernemers in Katwijk waren de coronamaatregelen zo zat dat ze zaterdag de deuren hebben geopend. In het centrum was het niet alleen mogelijk om koffie to go te halen, maar ook om binnen aan de bar een biertje te bestellen die je zonder mondkapje op kan drinken.


Onder meer op de Tramstraat en op de Boulevard was horeca open. In andere gemeenten in het land staan burgemeester het protest toe. In de veiligheidsregio Hollands Midden - waar Katwijk onder valt - niet. 

De gemeente liet later op de middag het volgende weten: ‘Wij begrijpen dat horecaondernemers erg teleurgesteld zijn over de aankondiging van het kabinet dat de horeca voorlopig nog dicht moet blijven. We zien dan ook in heel het land horecazaken die vandaag als demonstratieactie toch open zijn. In Katwijk willen we hier coulant mee omgaan. Zo wordt toegestaan dat horecazaken buiten tot 17.00 uur bijvoorbeeld koffie to go uitserveren en dat mensen deze buiten aan statafels mogen nuttigen. Echter is het niet de bedoeling dat horecazaken ook mensen binnen uitnodigen. De ondernemingen die dit toch hebben gedaan zijn hierop door de boa's aangesproken en hebben een waarschuwing gekregen.'

Sommige horeca-etablissementen gingen zaterdag uit protest open. | MW