Afbeelding
Foto: PR

Bibliotheek Katwijk bezoekt ook aan huis

bezoekservice n De service ‘Bibliotheek aan huis’ van Bibliotheek Katwijk is voor iedereen die graag wil blijven lezen maar niet meer in staat is naar de bibliotheek te komen. Dat kan ook tijdelijk zijn, bijvoorbeeld in de wintermaanden of tijdens een ziekteperiode. In die gevallen is de Bibliotheek aan huis een mooie oplossing. Vrijwilligers van de bibliotheek halen en brengen de boeken en andere materialen bij u thuis.

Allereerst kunt u natuurlijk boeken lenen. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives en thrillers, historische en familie- en streekromans, moderne literatuur, biografieën, hobby- en fotoboeken, boeken over uw eigen streek, natuur, visserij, koninklijk huis en reisverhalen. Maar u kunt ook tijdschriften, cd’s en films lenen. Voor wie moeite heeft met het lezen van kleine letters, zijn de grote letter-boeken en luisterboeken een uitkomst. 


Nadat u de Bibliotheek aan huis service heeft aangevraagd, komt er een bibliotheekmedewerker op bezoek om meer te vertellen over deze service. U geeft aan wat u graag leest en hoeveel. Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en/of andere media bij u thuisbrengen en ophalen. Dit met vaste regelmaat (tussen de vier en acht weken) en op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Heeft u internet, dan kunt u zelf in de catalogus van de bibliotheek kijken welke boeken en andere materialen de bibliotheek in huis heeft.

Om gebruik te maken van de Bibliotheek aan huis service heeft u alleen een geldig bibliotheekabonnement nodig. De Bibliotheek aan huis kost niets extra’s. Bent u nog geen lid van de bibliotheek? Dan schrijven we u graag in. 

Wilt u meer weten over de Bibliotheek aan huis? Of gebruik maken van deze prettige service? Dan kunt u bellen naar Bibliotheek Katwijk (tel. 071-4014819) en vragen naar Evelien Steenbeek, of mailen naar: esteenbeek@bibliotheekkatwijk.nl


Gratis GeZZond Check 

controle n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent. Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid. 

Tijdens deze GeZZond Check wordt uw cholesterol, uw bloedsuikergehalte en uw bloeddruk gemeten. Uw saturatie (zuurstof) en uw lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat u verzekerd bent van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt u een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt u direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt uw privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!


De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Onze medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.

 

Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur (vrijdag tot 12.00 uur) contact opnemen met de afdeling Ledenservice via tel. 071- 4093223 of ledenservice@marente.nl Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op www.marente.nl/check