Gat in dak Voedselbank door vuurwerkbom

vandalisme n Het dak van de voedselbank is zwaar beschadigd geraakt door vuurwerk. Het vuurwerk ontplofte tussen de zonnepanelen op het dak. Door de ontploffing is er een gat in het dak ontstaan, waardoor er ook sprake is van wateroverlast in het pand. De Voedselbank vermoedt dat er sprake is van opzet. Er is daarom aangifte gedaan bij de politie.

De schade is ontdekt door vrijwilligers, die weer aan de slag gingen om klanten van verse boodschappen te voorzien. Het gat in het dak zorgt binnen voor de nodige ravage en lekkage.


slecht begin

"Wat een slecht begin van het nieuwe jaar. Het is echt een domper voor onze vrijwilligers en klanten dat er zo met ons gebouw wordt omgegaan. We roepen de daders op zich te melden. Samen met de gemeente richten we onze blik nu op het komende jaar en gaan we de schade zo snel mogelijk herstellen,” zegt Wim de Mooij, vrijwilliger en secretaris bij de Voedselbank Katwijk.


Gelukkig is het merendeel van de zonnepanelen bespaard gebleven. Een aantal zonnepanelen wordt verwijderd zodat het dak goed gerepareerd kan worden.


Het spijt de voedselbank dat de noodzakelijke reparaties voor overlast kunnen zorgen voor de buren. 


Loterij voor onderzoek naar Katwijkse Ziekte 

brainweek n Ook in 2021 kon helaas, om voor de hand liggende redenen, de Kattukse Brainweek geen doorgang vinden. Daardoor werd minder geld opgehaald voor het onderzoek naar de Katwijkse Ziekte, oftewel HCHWA-D. 


Gelukkig zijn er altijd creatieve manieren om de Katwijkers iets leuks te brengen en tegelijkertijd het onderzoek naar HCHWA-D te steunen. Daarom organiseert de Kattukse Brainweek, een initiatief van de Vereniging HCHWA-D, net als in 2020, de Kattukse Loterij. Verschillende sponsoren en donateurs hebben daarvoor mooie prijzen beschikbaar gesteld. 


De hoofdprijs is een elektrische fiets van Profile Paul en daarnaast maakt u met loten o.a. kans op twee toegangskaarten in de eerste rang voor Soldaat van Oranje, een fotoshoot van Captured by Eef, een fotobehang van DuoCore, een wijnproeverij van Vini di Nico en een canvas van Treffend Beeld. Loten kosten €2,50 per stuk of 5 voor €10,00 (4+1 gratis). 

Een overzicht van de prijzen staat op www.kattuksebrainweek.nl/kattukseloterij. 


Via de website koopt u gemakkelijk uw loten, waarna u uw lotnummers per e-mail ontvangt. U kunt uw loten kopen tot en met 22 januari a.s., de dag van de trekking. Prijswinnaars ontvangen de speciale Kattukse Brainweek deur-tot-deur-service, want prijzen worden door één van de Brainweekers aan de voordeur afgeleverd. 


De opbrengst van de Kattukse Loterij wordt direct gedoneerd aan onderzoek naar de Katwijkse Ziekte. De afgelopen jaren zijn er veelbelovende ontwikkelingen in het onderzoek naar de ziekte, die nu nog onbehandelbaar is. Met de opbrengst van de Kattukse Brainweek worden vooral kleinschalige en veelbelovende onderzoeken ondersteund. 


Meer informatie hierover staat op www.hchwa-d.nl