Stoppen met roken

Binnenkort is het alweer 2023.

Bent u al aan het nadenken over uw goede voornemens? Als stoppen met roken uw goede voornemen is, juichen wij dat als Apotheek Rijnsburg van harte toe. 



Als aan mensen die willen stoppen met roken gevraagd wordt wat de belangrijkste motivatie is, wordt als verreweg de belangrijkste reden genoemd, de hoge prijs van sigaretten en shag. 

Natuurlijk is de gezondheid ook een belangrijke motivatie. 

Verder was een groep van de ondervraagden gestopt op advies van de dokter. 

Andere redenen die genoemd werden, waren het stellen van een voorbeeld aan de kinderen en dat de Nederlandse samenleving het roken steeds meer afkeurt. 



Als u rookt, heeft u vast wel eens geprobeerd te stoppen met roken. U zult dan gemerkt hebben dat het niet gemakkelijk is dit vol te houden. Het vereist veel wilskracht en doorzettingsvermogen om het pakje sigaretten te laten liggen. 



Er zijn verschillende hulpmiddelen om u een steuntje in de rug te geven bij het stoppen met roken. 

Voorbeelden daarvan zijn: 


* Nicotine vervangende middelen, zoals kauwgum, pleisters en smelttabletten 


* Medicijnen op recept van de dokter 


* Ontwenningsprogramma’s 


* Alternatieve wijzen zoals accupunctuur 



Wilt u op eigen houtje stoppen? Dat kan natuurlijk ook. Wees dan in gedachten goed voorbereid en zet voor uzelf op een rijtje waarom u wilt stoppen. Schrijf dat ook op. Geen enkel middel kan garanderen dat u nooit meer rookt. Dat hangt helemaal van uzelf af. Uw sportprestaties zullen in ieder geval verbeteren. Wilt u meer informatie? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.