Jeroen Spruijt in actie tijdens wedstrijd Noordwijk-Rbb. | Foto: H. Heemskerk.
Jeroen Spruijt in actie tijdens wedstrijd Noordwijk-Rbb. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Halverwege competitie Rbb op een vierde plek

n Noordwijk-Rijnsburgse Boys 1-1

Voetbal n De supporters van Rijnsburgse Boys en Noordwijk hoefden afgelopen zaterdag gelukkig niet te kiezen tussen een wedstrijd van hun locale- of de oranjehelden. In alle wijsheid was besloten om om 13.30 uur af te trappen.

Zo kon van beide wedstrijden worden genoten. Ondanks de kou hadden veel supporters (vooral Rijnsburgers) een plekje langs de lijn gevonden op Sportpark Duinwetering. Zij zagen Rijnsburgse Boys voor de tiende keer op rij ongeslagen blijven. Toch gingen ze met een katertje huiswaarts. Dat ene puntje, dat hadden er toch drie moeten zijn….

De Uien kwamen prima uit de startblokken en hadden na 20 minuten zomaar met 0-2 voor kunnen staan. Dani van der Moot wachtte te lang met afdrukken en zag zijn schot op de doellijn gekeerd worden door Donovan Slijnghaard. Delano Asante trof doelman Lars Jansen op zijn weg. Toegegeven, ook Noordwijk kreeg aanvankelijk kansen en het was dan ook een wonder dat de rust met 0-0 werd bereikt. De warme thee had op Noordwijk een betere uitwerking dan bij de Rijnsburgers. Teun Zethof verschalkte Wesley Zonneveld en Rijnsburg moest uit zijn schulp kruipen. Een ware aanvalsgof volgde, maar de bal wilde er niet in. Tot de vijfde minuut van de extra tijd de mee opgekomen verdediger Daan Walraven de meer dan verdiende gelijkmaker achter invaller doelman Dani Altanes schoot. Walraven behoedde zijn ploeg voor een nederlaag in een fraaie serie van tien keer ongeslagen.

De eerste helft van de competitie zit erop. Een fraaie vierde plek is het voorlopige resultaat. Zaterdag nog een uitwedstrijd tegen sv Scheveningen en begin januari een trainingskamp in het hopelijk zonnige Sevilla.

Kerstwandeling door Kleipetten

Uitnodiging n Op zaterdag 10 december is er in de Kleipetten de Kerstwandeling voor het hele dorp.

De start is tussen 18.30 en 19.15 uur vanaf het schoolplein van de Wegwijzer.

Samen lopen we via de engel, die Maria vertelt dat ze zwanger is, maar ook langs Jozef die aan het werk is.

En dan lopen we richting de stal, waar Jezus geboren is.

Onderweg zal er van alles te zien en te horen zijn.

De wandeling is voor jong en oud. Iedereen van harte uitgenodigd.

Team Multisport actief bij karatewedstrijden in België

prijzen n In het Belgische Dworp hebben de karatekas van Multisport onlangs mooie resultaten behaald.

Onder leiding van Richard Pet, budo coördinator, zijn de volgende resultaten behaald:

Kata’s jeugd jongens: Yoran Souverijn 2de plaats.

Kata’s senioren dames lagen banden: Naomi Klinkenberg 3de plaats.

Kata’s senioren dames zwart banden: Emma Witké 1ste plaats.

Kata's senioren heren zwart banden: Richard Pet 2de plaats en Wieger de Haas 3de plaats. Fights (sparren): Erik Van der Hulst 1ste plaats -75kg, Wieger de Haas 3de plaats +80kg, Yoran Souverijn 3de plaats -60kg, Dennis van Duijn 3de plaats +90kg, Tamara Grimmius 2de plaats -65kg en 3de plaats -70kg.